Ruski naučnici prave „brze“ testove za otkrivanje pet opasnih infekcija

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaIzrada brzih testova za virus korona u laboratoriji "Skolkovo" u Moskvi
Izrada brzih testova za virus korona u laboratoriji Skolkovo u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Pratite nas
U Rusiji će krajem godine biti napravljeni „brzi“ testovi za otkrivanje pet opasnih infekcija, rekla je potpredsednica vlade Rusije Tatjana Golikova na sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i članovima vlade.
Ona je navela da će pomoću ovih testova rezultati ispitivanja na kovid, grip, salmonelu, tuberkulozu i stafilokoke otporne na antibiotike biti gotovi u roku od 60 minuta.
„Veoma je važno da se, što je najbrže moguće, dobiju informacije o infekciji koja je prisutna i kojom se neko može zaraziti“, pojasnila je Golikova.
Potpredsednica ruske vlade je navela da je država povećala proizvodnju svih vrsta testova i da je, u slučaju pojave novih sojeva virusa, spremna da prilagodi kapacitete za stvaranje novih sistema.
Ranije je premijer Rusije Mihail Mišustin potpisao nalog da se „Rospotrebnadzoru“ odobri više od 36 miliona evra za proizvodnju testova za otkrivanje virusa korona i dekodiranje njegovih genoma.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala