Rusija registrovala lek za upalu pluća izazvanu kovidom 19

© Press-služba Goskorporacii Rosteh / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja leka "Kovid-globulin" na bazi krvne plazme osoba koje su preležale kovid 19
Proizvodnja leka Kovid-globulin na bazi krvne plazme osoba koje su preležale kovid 19 - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Pratite nas
Rusija je registrovala lek za inhalaciju „Lejtragin“ namenjen za lečenje i prevenciju upale pluća koja otežava tok bolesti kovid 19, saopštila je Federalna biomedicinska agencija Rusije (FMBA).
„Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je 25. maja lek za inhalaciju 'Lejtragin' koji je napravila Savezna biomedicinska agencija. Novi lek je namenjen za lečenje i prevenciju pneumonije, koja otežava tok bolesti izazvane virusom korona“, saopšteno je na sajtu FMBA.
U avgustu 2020. godine „Rospatent“ je Naučnom centru za biomedicinske tehnologije FMBA izdao istovremeno tri patenta u sklopu procesa pravljenja leka „Lejtragin“ koji može da spreči ili ublaži nastale komplikacije.
Podsetimo, Rusija je 1. aprila odobrila primenu imunoglobulinskog leka za lečenje virusa korona, napravljenog na osnovu krvne plazme ljudi koji su preležali kovid.
Pročitajte još:
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala