Kremlj: Sumnjamo da će na samitu Putina i Bajdena bilo šta biti potpisano

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj i Hram Vasilija Blaženog u Moskvi
Pogled na Kremlj i Hram Vasilija Blaženog u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Pratite nas
Kremlj sumnja da će predstojeći samit između ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog američkog kolege Džoa Bajdena rezultirati nekim zajedničkim dokumentom, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
„Imamo vrlo jake sumnje u tom pogledu. Za sada nema dogovorenih dokumenata“, rekao je Peskov.
Istovremeno, zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov je rekao da Rusija i SAD svakodnevno imaju kontakte povodom pripreme sastanka između dvojice lidera, i da će se takvi razgovori nastaviti do kraja ove nedelje.

Još mnogo toga je neusaglašeno

Još mnogo toga je ostalo neusaglašeno po pitanju predstojećeg sastanka ruskog i američkog predsednika Vladimira Putina i Džozefa Bajdena, takođe je naveo Rjabkov.
„Format nije usaglašen, štaviše, mnogo toga još nije usaglašeno“, rekao je on.
U osvrtu na nedavne signale iz Vašingtona da bi američka administracija mogla da odloži uvođenje „drugog“ paketa sankcija Rusiji Rjabkov je rekao da Moskva tome ne pridaje mnogo značaja.
„Ne obraćamo previše pažnje na takve signale iz prostog razloga što su, pre svega, te sankcije nelegitimne. To je naše zvanično polazište“, naglasio je on.
Prethodno se po pitanju predstojećeg samita Putina i Bajdena oglasio i Kremlj, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da niko nema nameru da „steriliše“ dnevni red i teme njihovog razgovora. Takođe je rekao i da je malo verovatno da će na samitu biti bilo šta potpisano.
To je potvrdio i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekavši da na samitu „neće biti zabranjenih tema“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala