Doček mitropolita Joanikija u Podgorici, Krivokapić: Temeljni ugovor će biti potpisan /video, foto/

© Sputnik / Boban NovovićDoček mitropolita Joanikija u Podgorici
Doček mitropolita Joanikija u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Pratite nas
U Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici dočekan je novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije. Dočeku je prisustvovao i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić koji je rekao da će Temeljni ugovor sa SPC biti potpisan.
Mitropolita je dočekao veliki broj vernika, a posle dočeka oglasila su se zvona, dok su vernici skandirali "vladiko sokole".
Dočeku prisustvuju i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, predsednik Skupštine Aleksa Bečić, kao i ministarka Vesna Bratić.
Premijer je u obraćanju mitropolitu Joanikiju rekao da ne bi uradio ništa što je na štetu Srpske pravoslavne crkve (SPC) i obećao da će Temeljni ugovor sa tom verskom zajednicom biti potpisan.
Krivokapić je od Joanikija zatražio oprost ako je, kako je rekao, uradio išta loše.
Posle obraćanja premijera mitropolitu, Krivokapić i Joanikije su se zajedno uputili prema hramu, a njihov ulazak u bogomolju ispraćen je aplauzom vernika, prenele su Vijesti.
Među zvanicama su lideri DF-a Andrija Mandić, Milan Knežević, Slaven Radunović i Maja Vukićević.
U Hramu su prisutni i Jovan Vučurović, Jelena Božović, lider prave Crne Gore Marko Milačić…
Narodni poslanik i lider Prave Crne Gore Marko Milačić večeras je na svojoj stranici na Fejsbuku objavio video sa večere u čast mitropolitovu na kojem se vidi da za trpezom zajedno sedi većina lidera Koalicije "Za budućnost Crne Gore".
Vatromet posle dočeka mitropolita Joanikija:
Podsetimo, sinoć je u čast dolaska mitropolita Joanikija ispred manastira Đurđevi Stupovi u Beranama organizovan vatromet.
Mitropolit Joanikije izabran je za mitropolita crnogorsko-primorskog umesto preminulog arhiepiskopa cetinjskog i mitropolita Amfilohija.
Joanikija, koji je bio vladika budimljansko-nikšićki na čelu te eparhije zamenike vladika Metodije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala