Novi šok u Parizu: Bizarno povlačenje dvostruke Grend slem šampionke

© AP Photo / Thibault CamusPetra Kvitova, češka teniserka
Petra Kvitova, češka teniserka - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Pratite nas
Petra Kvitova, češka teniserka, povukla se sa Rolan Garosa zbog bizarne povrede koju je zadobila – prilikom odlaska na konferenciju za medije.
Dvanaesta teniserka sveta u nedelju je odigrala svoj prvi i jedini meč na Otvorenom prvenstvu Francuske, koji je završila pobedom nad Belgijankom Hrit Minen sa 2:1 u setovima.
Neizvestan meč u prve dve deonice okončane u taj-brejku, Kvitova je okrenula u svoju korist tokom trećeg seta koji je završila za 27 minuta igre (6:7, 7:6, 6:1).
Naredna protivnica trebalo je da joj bude Ruskinja Elena Vesina, ali je Čehinju u pohodu na treći Grend slem trofej zaustavila povreda zgloba koju je zaradila u padu tokom priprema za svoje medijske obaveze.
„Sa velikim razočarenjem moram da objavim svoje povlačenje sa Rolan Garosa. Tokom obavljanja medijskih dužnosti nakon meča u nedelju, pala sam i povredila zglob. Nažalost, nakon magnetne rezonance i mnogo razgovora sa mojim timom, donela sam tešku odluku da bi bilo nerazumno da nastavim takmičenje. To je neverovatan peh, ali ću ostati jaka i dati sve od sebe da se oporavim za sezonu na travi“, napisala je Kvitova na Tviteru.
Povlačenje Kvitove sa Rolan Garosa drugo je po redu od njegovog početka u nedelju. Najpre se Naomi Osaka odlučila na ovakvu odluku, nakon što je objavila da neće prisustvovati pres konferencijama, što ju je koštalo 15.000 dolara kazne nakon prvog i jedinog meča odigranog u Parizu.
Kvitova je inače branila polufinale prošlogodišnjeg Rolan Garosa, te će je ovaj peh koštati velikog broja bodova na VTA listi.
Ipak, dve nedelje nakon Pariza startuje Vimbldon, turnir na kom je do sada dva puta slavila, te će ukoliko se oporavi od povrede novu priliku za popravljanje plasmana dobiti od 28. juna.
„I ja sam bio sa pogrešne strane mača“ – Novak se oglasio nakon skandala koji trese teniski svet
Bivši Novakov trener o šokantnom potezu šampionke: Cela karijera joj je ugrožena!
Bura u Parizu ne jenjava – javila se i Amerikanka zbog koje je depresija počela
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala