Epski okršaj Srbina i Amerikanca – Jokić vodi Denver ka polufinalu! /video/

© AP Photo / Jack DempseySrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su posle dva produžetka Portland Trejl Blejzerse (147:140), i sada imaju prednost od 3-2 u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije. U neverovatnom meču videli smo veliki okršaj Nikole Jokića i Demijana Lilarda koji je pripao srpskom košarkašu.
Po mnogima najvažnija utakmica u seriji pripala je Nagetsima koji su dva puta ispustili veliku prednost, te su tek iz trećeg uspeli da slome otpor gostiju iz Oregona.
Jokić je na parketu proveo 46 minuta i postigao je 38 poena, a uz to je imao i 11 skokova, devet asistencija i čak četiri blokade. Srpski košarkaš podelio je ključan pâs u drugom produžetku, nakon kojeg je Majkl Porter junior pogodio trojku za 143:140.
​Blejzersi do kraja utakmice nisu mogli da dođu do koša, a utisak je da je meč prelomljen kada je Si Džej Mekalum na devet sekundi do kraja zgazio aut liniju, te je Portland izgubio posed i morao je da pravi faul.
​Montej Moris bio je nepogrešiv i ovoga puta Nagetsi nisu ispustili veliku prednost, pa su zasluženo poveli sa 3-2 u seriji i nalaze se na pobedu do plasmana u drugu rundu. Serija se sada seli u Portland, a potencijalni sedmi meč odigraće se u Koloradu.
Denver je mnogo ranije mogao da završi meč jer je i u regularnom delu, a potom i u prvom produžetku imao ogromnu prednost. Ipak, pitao se i fenomenalni Demijan Lilard koji je utakmicu završio sa 55 poena i čak 12 pogođenih trojki, što je ujedno i rekord plej-ofa po broju pogodaka van linije 7,24.
Lilard je prvo ubacio trojku za produžetak, a zatim je u dodatnih pet minuta sâm istopio zaostatak od devet poena. Pogađao je iz svih pozicija i samo zahvaljujući njemu Blejzersi su izborili drugi produžetak.
Međutim, tamo nisu imali snage i Denver je preko Jokića i Portera uspeo da iz trećeg puta zatvori meč i dođe do pobede.
Kod Nagetsa, uz srpskog košarkaša, dobro su odigrali Porter junior sa 26 poena, Morisa sa 28, Rivers je ubacio 18, a Gordon je imao 14 i 10 asistencija.
U poraženom timu podbacio je Mekalum sa 18 poena, ali i 7/22 iz igre, Kovington je ubacio 19, a lošu partiju imao je i Jusuf Nurkić koji je zbog problema sa ličnim greškama na terenu proveo samo 24 minuta.
Denver ima sve u svojim rukama, te je veliki pritisak na Portlandu da u narednoj utakmici izbegne eliminaciju.

NBA, rezultati:

Bruklin – Boston 123:109 (4-1)
Denver – Portland 147:140 (3-2)
Finiks – LA Lejkers 115:85 (3-2)
Imao je „idiotske argumente“, ali je priznao: Niko kao Jokić /video/
Partizan video moćnog Petruševa, Mega na korak od finala
Micić: Turci i Srbi imaju sličan mentalitet /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala