Ko je udarna pesnica evropskog fronta protiv Rusije /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Pratite nas
Uprkos pozivima iz Moskve na dijalog, Evropska unija kao na frontu ukopava rovove protiv Rusije. Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov upozorava na neviđenu krizu poverenja u Evropi i pokušaje obnavljanja sanitarnih kordona i gvozdenih zavesa, kao i da odnos EU prema Rusiji vrvi od sankcija i optužbi u stilu „hajli lajkli“.
Evropa je, tvrdi Lavrov, pod američkim „kišobranom“ izgubila samostalnost i osećaj realnosti. Da li je vazalski odnos EU i SAD razlog što su odnosi Moskve i Brisela pali na najniže grane? Ko je udarna pesnica evropskog fronta protiv Moskve? Da li su Ukrajina i Belorusija jedina poprišta? Zašto EU strahuje da će Rusija progutati Belorusiju? Kakav to zajednički odgovor Rusiji spremaju EU i SAD na samitu polovinom juna, dan pred susret Vladimira Putina i Džoa Bajdena? Kako to Brisel i Vašington rade ruku pod ruku na Balkanu?
Odgovore na ova i druga pitanja vezana za odnose EU i Rusije potražićemo u emisiji "Svet sa Sputnjikom" čiji su gosti predsednica Centra za spoljnu politiku Suzana Grubješić i novinar, urednik političke rubrike u dnevnom listu "Politika" Bojan Bilbija.
Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala