Hrvati menjaju plan – EURO provode u domovini

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaZlatko Dalić
Zlatko Dalić - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Pratite nas
Hrvatska fudbalska reprezentacija otkazala je boravak u Sent Endrjuzu tokom Evropskog prvenstva zbog zabrinutosti od uticaja mera škotskih vlasti u vezi sa virusom korona, te će se „vatreni“ tokom takmičenja biti smešteni u domovini.
Finalisti Svetskog prvenstva u fudbalu iz 2018. godine trebalo je da borave na istočnoj obali Škotske tokom EURA, ali će ipak morati da odsednu u svom trening centru u Rovinju, izuzev kada budu putovali na utakmice.
U saopštenju Hrvatskog fudbalskog saveza navedeno je taj korak uslovljen preporukama organizatora takmičenja, odnosno UEFA.
„Savez je dobio preporuku od UEFA da promeni lokaciju kampa tima, zbog potencijalnog uticaja propisa Škotskih vlasti u vezi sa virusom korona koji bi mogli da utiču na dnevne rutine nacionalnog tima“, navedeno je u saopštenju Saveza.
„Savez nije bio spreman da rizikuje mogućnost pozitivnih PCR testova koji bi uslovili samoizolaciju velikog dela tima i osoblja, te smo odlučili da promenimo svoj prvobitni plan o baziranju ekipe u Sent Endrjuzu tokom EURA“.
Naime, u Škotskoj su pravila takva da svako ko je bio u bliskom kontaktu sa osobom pozitivnom na Kovid-19 mora da bude u izolaciji deset dana od poslednjeg kontakta sa zaraženom osobom.
„S obzirom na trenutne okolnosti, mislim da je ovo najbolja opcija za tim“, rekao je trener „vatrenih“, Zlatko Dalić i dodao:
„Znamo da ćemo ovde imati odlične uslove, da je smeštaj besprekoran i da je teren visokog kvaliteta. Morali smo da donesemo odluku u kratkom roku, a nijedna druga lokacija nije mogla da nam garantuje pomenute stvari“.
Dalić je naveo i da će biti učinjeno sve kako bi tim bio izolovan i u miru, te da je siguran da će podrška hrvatskih navijača doprineti dodatnoj energiji i motivaciji ekipe.
„Ovo je najbolji mogući scenario u ovim teškim vremenima, i sada ćemo imati jedinstvenu priliku da turnir provedemo u našoj zemlji“, rekao je selektor hrvatske reprezentacije.
Fudbaleri Hrvatske na otvaranju Evropskog prvenstva sastaće se sa selekcijom Engleske na Vembliju 13. juna, a nakon toga ih čekaju Česi pet dana kasnije na Hampden parku, te Škoti na istom stadionu 22. juna.
Inače, reprezentacija Škotske je takođe odustala od boravka u Škotskoj iz istog razloga kao i hrvatska reprezentacija.
Englezi teraju Amerikance, čude se šeiku, ali Rusu moraju da skinu kapu
Raskol u FSS ne dotiče Piksija: Nije bilo prevrata, funkcionišemo
Gazde bi trebalo da uče od proteranog Rusa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala