Gervala negirala izjavu o tzv. OVK: To nisu moje reči

© AP Photo / Visar KryeziuOVK
OVK - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Pratite nas
Ministarka spoljnih poslova privremenih institucija samouprave u Prištini Donika Gervala negirala je da je rekla da su pripadnici tzv. OVK tokom posleratnog perioda počinili ubistva Srba, Roma, Albanaca i protivnika OVK, rekavši da su to reči novinara Andreasa Rajha koji ju je intervjuisao, a ne njene.
 
Ona je za švajcarski "Noje Cirher cajtung" rekla da bi posleratna ubijanja trebalo da se istraže, a kako je navela, u tekstu stoji da je rekla da su posle povlačenja srpske vojske sa Kosova pripadnici tzv.OVK vršili ubistva, prenosi Lajmi.
"Citat u vezi sa OVK iz švajcarskih novina NC C ima samo jednog autora i zove se Andreas Rajh. Citati izražavaju mišljenje novinara, a ne moje. Ovakve dezinformacije su mogle da se izbegnu da su tekst i nemački citati dobro shvaćeni pre nego što je citat objavljen u takvim formama", napisala je Gervala na svom Fejsbuku.
Prema njenim rečima, radi se o kampanji protiv Kosova.
"Nečije insistiranje da napadne naše dostojanstvo i posvećenost državi ne može da funkcioniše zloupotrebom OVK. Ne očekujem, ali bila bi korektna korekcija vesti i pretres onih medija koji su to objavili", napisala je Gervala.
Prethodno je prištinski list Gazeta objavio da je Donika Gervala izjavila da su pripadnici tzv. OVK tokom posleratnog perioda počinili ubistva Srba, Roma, Albanaca i protivnika OVK.
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala