Đukanović: Crna Gora mora da odgovori na ideje protiv državnog i nacionalnog identiteta

© Sputnik / Facebook/Sputnjik Srbija / snimak sa ekranaMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Pratite nas
Crna Gora se suočava sa obnovljenom idejom i retrogradnom potrebom da se dovodi u pitanje crnogorski državni i nacionalni identitet, izjavio je danas predsednik Milo Đukanović.
Đukanović je rekao da postoji obaveza da na takve aspiracije Crna Gora da odgovor, koji će biti u interesu države.
“Naš odgovor mora biti građanska Crna Gora na proevropskom putu razvoja”, kazao je Đukanović na konstitutivnoj sednici Odbora za obeležavanje 50 godina od osnivanja Crnogorske akademije nauka i umetnosti, prenela je RTCG.
Prvi put je sednici Odbora prisustvovao državni vrh Crne Gore. Pored Đukanovića sednici su prisustvovali premijer Zdravko Krivokapić, koji se zbog tog skupa nije odazvao na saslušanje parlamentarnog odbora o švercu cigareta, kao i predsednik parlamenta Aleksa Bečić, prenele su Vijesti.
Krivokapić je ocenio da se Crna Gora i njeni građani nalaze na istorijskoj prekretnici.
Naveo je da su već napravljeni iskoraci ka novim pristupima savremene demokratije, novim prostorima osvojenih građanskih sloboda i prava, ne odustajući od evropskog puta i evropske perspektive.
Bečić je rekao da je Crna Gora u atmosferi podela, atmosferi tenzija i da to nije dobro.
"Nikad se neću pomiriti i uvek ću se suprotstaviti izjednačavanju patriotizma i jeftinog političkog profiterstva, sa koje god strane to dolazilo", rekao je Bečić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala