Amerikanci u čudu zbog Srbina – i neverovatnog podatka o kojem ne prestaje da se priča

© AP Photo / John BazemoreBogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Pratite nas
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović ima nemerljiv uticaj na igru svojih Atlanta Hoksa, koji posebno dolazi do izražaja u plej-ofu kroz popularnu +/- statistiku, a zbog kojeg su mnogi ostali u čudu.
Naime, Atlanta je od Njujork Niksa, protiv kojih trenutno vodi sa 3-1 u seriji prve runde Istoka, bolja za neverovatnih 62 poena dok je Bogdanović na parketu.
Dok 28-godišnji reprezentativac Srbije, inače debitant u NBA plej-ofu, nije u igri, Njujork nadigrava Atlantu sa 41 poenom razlike.
Dakle, razlika koju Bogdan pravi za američki tim, koji ove godine prvi put posle nekoliko neuspeha igra plej-of, je ukupno više od 100 poena, zbog čega su brojni statističari ovu informaciju morali da provere po nekoliko puta ne bi li potvrdili da je istinita.
Bogdan Bogdanović u dresu Atlanta Hoksa - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2021
Bogdanović objasnio: Nama Srbima fali bezobrazluk kad odemo u Ameriku
Bogdanovićev doprinos se ne vidi samo u statistici, daleko od toga, ali je i ona sjajna, pa tokom prve četiri plej-of utakmice u karijeri prosečno beleži 15,8 poena, 6,5 skokova i 3,5asistencija po meču, za 36 minuta na parketu.
Podsetimo, Bogdanović je u razgovoru sa novinarima pred početak serije protiv Niksa govorio i o igranju u čuvenom „Medison Skver Gardenu“.
Narednu priliku za dokazivanje bivši bek Partizana i Fenerbahčea imaće upravo u toj dvorani, u noći između srede i četvrtka (1.30), kada će Atlanta imati priliku da trijumfuje i plasira se u polufinale Istoka.
Srpske trojke razoružale Njujork! /video/
Imao je „idiotske argumente“, ali je priznao: Niko kao Jokić /video/
Srbija se u najjačem sastavu bori za Igre!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala