Demokrate i URA odbijaju predlog za rekonstrukciju Vlade Crne Gore

© Sputnik / Boban NovovićAleksa Bečić
Aleksa Bečić - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Pratite nas
Premijer Zdravko Krivokapić ne treba da podnese ostavku, ima podršku Demokratske Crne Gore, poručio je predsednik Skupštine Aleksa Bečić.
“Žalim što nemamo, kao u drugim evropskim zemljama, zakonsku obavezu da svi samostalno nastupimo. A izborima da se izmjere i da imamo jasnu sliku ko ima koliki legitimitet. Demokratska Crna Gora je bila i jeste i biće partner ovoj Vladi. Svako ko misli drugačije ima pravo da je testira. Demokratska Crna Gora poštuje što je obećala 4. decembra”, rekao je Bečić novinarima.
Bečić jasno kaže da je izlišno komentarisati poziv DF-a od juče da se potpisuje sporazum sa Demokratama i Građanskim pokretom URA.

URA: Državni interes je na prvom mestu, onda mogu političke konsultacije

Iz partije URA zaključuju da se njihovo učestvovanje u vlasti sa ideološki različitim strankama u parlamentarnoj većini može bazirati isključivo na Sporazumu koji su potpisala tri lidera pred formiranje vlasti poslije 30. avgusta
Državni interes Crne Gore je na prvom mestu a on je u ovom momentu izglasavanje budžeta u Skupštini Crne Gore od strane parlamentarne većine, nakon čega se može pričati o svemu što blokira njeno funkcionisanje i o svim političkim kombinatorikama, saopštili su  iz Građanskog pokreta URA kao odgovor na jučerašnje saopštenje ZBCG (Za budućnost Crne Gore) i njihov poziv da se potpiše novi sporazum o funkcionisanju vlasti.
Iz URE kažu da zbog neusvajanja budžeta trpe svi građani i da državi prijeti kolaps u mnogim oblastima ako se budžet ne usvoji.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala