Španci besni na legendu: „Zabio je nož u leđa!“

© AP Photo / Borja B. HojasZinedin Zidan
Zinedin Zidan - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Pratite nas
Tek pošto je objavljeno otvoreno pismo u kom navodi razloge svoje odluke da po drugi put napusti klupu Real Madrida, Zinedin Zidan je okrivljen od strane ugledne španske „Marke“ da je „zabio nož u leđa“ madridskom velikanu, a pogotovo njegovom predsedniku, Florentinu Peresu.
Trostruki osvajač Lige šampiona sa mesta trenera nešto manje od nedelju dana nakon što je saopštio da napušta „Santjago Bernabeu“, napisao je otvoreno pismo u kom je naveo da je razlog ove odluke odsustvo poštovanja prema njegovom radu u kraljevskom klubu.
„Nedostatak samopouzdanja i retrospektive, mala količina podrške i odsustvo projekta. Zidan nije prepustio mašti ništa što se desilo u njegovih poslednjih nekoliko meseci u klubu, sve dok je ciljao na uspeh u LaLigi i Ligi šampiona, iako se vitrina za trofeje nije otvorila lako ovoga puta“, piše španski list.
„Marka“ navodi da Florentino Peres sada mora da odluči da li će da se sakrije iza površne izjave kluba, poput one koja je objavila Zidanov odlazak nakon tridesetominutnog sastanka, ili će poput slučaja Superlige Evrope izaći i objasniti razloge zbog kojih je ikona kluba, ključna i najuspešnija ličnost u istoriji kluba odlučila da napusti kormilo Madriđana.
Ovoga puta, podseća španski list, Zidan je svoje mišljenje i verziju događaja izneo putem štampe, koja takođe svojim pitanjima traži dozu kontroverze u celoj priči.
Problemi u Realu su se nagomilali tokom nekoliko nedelja u grupnoj fazi Lige šampiona, bili su poniženi od strane Alkojana u Kupu kralja, i suočili se sa teškoćama u borbi za presto LaLige, a takođe su postojali problemi u upravljanju prvim timom.
Sezona madridskog giganta je završena na drugom mestu španskog prvenstva i polufinalom Lige šampiona do kog je Real došao kroz lakši deo žreba evropskog takmičenja.
Zidanov odlazak iz Real Madrida se čini „nužnim zlom“, navode Španci. Klub je odlučio da krene drugim putem. Desio se neuspeh na dva fronta – klub nije znao kako da udovolji najboljem treneru u svojoj istoriji, a najbolji trener u istoriji kluba nije znao kako da se prilagodi onome što sledi.
Španci zaključuju da bi možda dolazak Kilijana Mbapea bio najbolji lek za ovu početnu glavobolju, ali sav ponos koji dolazi sa tako teškom sezonom uništen je jednim pismom. Pismom Zidana.
Kum je stigao kod Mesija – Barsin čarobnjak na potezu
Čelsijev diskretni heroj – od skupljača đubreta do krova Evrope
Barsa? Real? Ne, Atletiko! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala