Rusija o špijuniranju Merkelove: Situacija je strašnija, to je samo vrh ledenog brega

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije i kula Kremlja
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije i kula Kremlja - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Pratite nas
Špijuniranje evropskih lidera od strane Danske i Sjedinjenih Američkih Država je samo vrh ledenog brega, situacija je strašnija, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Mislim da je to samo vrh ledenog brega i da je situacija za same zemlje-članice NATO-a zapravo mnogo strašnija od toga što su sada svi pročitali, o čemu pokušavaju da ne govore u NATO-u, generalni sekretar Alijanse, rukovodstvo Evropske unije. Čini mi se da je istina mnogo strašnija od toga što se sada pojedinačno pojavljuje u medijima“, izjavila je portparolka za radio „Vesti FM“.
Kako je ranije saopštio nemački list „Zidojče cajtung“ američka Agencija za nacionalnu bezbednost je uz pomoć Danske u periodu 2012. do 2014. godine motrila na brojne evropske političare, a posebno na nemačku kancelarku Angelu Merkel, ministra spoljnih poslova (aktuelnog predsednika Nemačke) Franka-Valtera Štajnmajera i kandidata za kancelara nemačke iz Socijal-demokratke stranke Nemačke Peera Štajnbrjuka.
U svetlu informacija koje su se pojavile u medijima o špijuniranju Merkelove i drugih političara ministarka odbrane Danske Trine Trine Bramsen je izjavila da su postupci protiv saveznika Danske neprihvatljivi.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala