Partizan video moćnog Petruševa, Mega na korak od finala

© Foto : ABA / FMPFilip Petrušev
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Mege pobedili su Partizan u prvom polufinalnom susretu plej-ofa Superlige - 94:86 (34:18, 16:24, 25:18, 19:26), čime su došli na korak od prvog finala prvenstva Srbije. S druge strane, crno-beli će u četvrtak od 19 časova u hali „Ranko Žeravica“ imati priliku da se revanširaju Megi.
Izabranici Vladimira Jovanovića fantatično su otvorili susret, što potvrđuje suv statistički podatak da su u prvoj četvrtini ubacili neverovatnih 34 poena, dok je Partizan brojao do 18.
Marko Luković - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Srbi se potukli na hrvatskom terenu! /video/
Ta zaliha ispostavila se kao ključna na putu ka trijumfu Mege, u čijim redovima je blistao Francuz Malkolm Kazalon, najefikasniji akter susreta sa 23 poena uz dva skoka i šest asistencija, dok je blistao i Filip Petrušev sa 22 postignuta poena, uz šut iz igre 8/13, 3/4 za tri poena. 
Na sve to Petrušev je imao dve blokade, asistenciju i indeks korisnosti 28 za 26 minuta provedenih na parketu. U taboru Partizana najefikasniji je bio Erik Mika sa 22 postignuta poena, čak 11 skokova i dve asistencije.
​Srpski reprezentativac bio je presudan faktor utakmice, s obzirom na to da je u ubacio Partizanu čak 10 od poslednjih 15 poena svog tima. Sve to dobija na težini jer je završnica bila dramatična. 
Mega je tako stigla do prvog trijumfa nad crno-belima ove sezone, a u slučaju da to ponove u drugom polufinalnom meču u četvrtak, plasiraće se u prvo finale košarkaške lige Srbije. 
Podsetimo, Crvena zvezde je pobedom nad Zlatiborom 91:68 izborila plasman u polufinale, gde je očekuje Borac iz Čačka. 
► Micić: Turci i Srbi imaju sličan mentalitet /video/   
► Kokoškov je izabrao tim za Srbiju, ali šta je plan za Tursku?
► Amerikanci ne mogu da prestanu – novi incident, novo hapšenje /video/
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala