Netanijahu spreman na rizik sa SAD: Ako budemo prinuđeni da biramo, odlučićemo da eliminišemo pretnju

© AP Photo / Michel EulerBenjamin Netanijahu i Džozef Bajden
Benjamin Netanijahu i Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Pratite nas
Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je da će rizikovati da podigne tenzije u odnosima sa Vašingtonom ukoliko to bude potrebno da bi se onesposobile iranske nuklearne mogućnosti.
Netanijahu, čija je politička budućnost neizvesna, izjavio je da nuklearno naoružan Iran predstavlja najveću pretnju i istakao je da je Izrael spreman to da spreči čak i ukoliko bi SAD i druge nuklearne sile uspele da ožive nuklearni sporazum iz 2015. godine, preneo je AP. 
Premijer Izraela Benjamin Netanijahu  - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2021
Velika promena u Izraelu: Bliži se kraj Netanijahuove ere
"Ukoliko budemo prinuđeni da biramo, a nadam se da se to neće dogoditi, između trvenja sa našim velikim prijateljima SAD i eliminacije egzistencijalne pretnje, odlučićemo se da eliminišemo pretnju", poručio je Netanijahu na ceremoniji ustoličenja Davida Barnea, novog direktora obaveštajne agencije Mosad.
Iran je optužio Izrael da stoji iza brojnih napada i ubistava iranskih nuklearnih naučnika i iza sabotaže u iranskim nuklearnim postrojenjima.
Palestinski Hamas, koji Izraelu osporava pravo na postojanje, a koji i Izrael, i SAD i druge zapadne zemlje smatraju terorističkom organizacijom, svake godine dobija od Irana vojnu pomoć vrednu milione dolara.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala