Mitrović o sudbonosnoj utakmici Srbije: Pravu žal ću tek osetiti /video/

© AP Photo / Darko VojinovicSrpski fudbaler Stefan Mitrović
Srpski fudbaler Stefan Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Pratite nas
Uoči puta srpske fudbalske reprezentacije u Japan održana je konferencija za medije kojoj su prisustvovali Nemanja Maksimović i Stefan Mitrović, koji je izjavio da će tek na početku Evropskog prvenstva osetiti pravu žal za propuštenom šansom protiv Škotske.
Fudbaleri Srbije u četvrtak će otputovati u Japan na azijsku turneju u okviru priprema za nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine gde će se 7. juna sastati sa selekcijom Jamajke, a četiri dana kasnije sa reprezentacijom Japana.
Neizbežno pitanje na konferenciji za medije bilo je predstojeće Evropsko prvenstvo, te je novinare zanimalo mišljenje srpskih reprezentativaca o tome da li će pratiti prvenstvo i koje selekcije su im favoriti.
„Naravno da ću pratiti. Mislim da ću tek tad osetiti pravu žal za onim što smo propustili protiv Škotske, mislim da bi kvalitetom trebalo da budemo tamo, ali desilo se šta se desilo. Favoriti su mi Španija i Francuska, mislim da su to dve ekipe koje trenutno imaju najbolje selekcije i da bi trebalo da obratimo pažnju na njih“, rekao je Mitrović.
Maksimović bi voleo da selekcija Turske postigne dobar rezultat, jer za nju nastupa njegov saigrač iz Hetafea Enes Unal, sa kojim ima odličan odnos, dok sa druge strane nema izrazitog favorita, te se nada da ćemo u junu i julu imati priliku da uživamo u fudbalu.
U vezi sa predstojećim prijateljskim utakmicama u Japanu, Mitrović je izjavio da će predstavljati sjajnu proveru pred nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.
„Što se tiče utakmica protiv Jamajke i Japana, Jamajka je malo nepoznanica zato što ne znamo mnogo igrače. Što se Japana tiče vrlo dobro znamo tu ekipu, imaju dosta igrača koji igraju u Evropi, tako da nas očekuju dve veoma zanimljive provere. Nemamo rezultatski pritisak, ali znamo da kada obučemo dres reprezentacije Srbije da imamo obavezu, znamo koga predstavljamo, tako da se maksimalno ozbiljno pripremamo za te dve utakmice“, izjavio je štoper srpske reprezentacije.
Srpski reprezentativci govorili su i na temu podmlađenog sastava nacionalnog tima pred odlazak u Japan.
„Svi znamo da Srbija oduvek ima jako kvalitetne mlade igrače, i oni su u ovom trenutku dobili priliku da pokažu to na najvećem mogućem nivou za reprezentaciju, verujemo u njihov kvalitet i verujemo da ćemo svi zajedno napraviti dobar rezultat“, rekao je Maksimović i dodao da se nada da oni naučiti nešto od njega, kao i on od njih.
„Znamo da je Bleki (Nemanja Milenković, prim.aut) poslednjih godina bio najstandardniji odbrambeni igrač u našoj ekipi, tako da je to momak koji nam mnogo znači, i značiće u nastavku kvalifikacija. Međutim, došla je prilika da isprobamo nove igrače, među njima i Sava (Aranđel Čestić, prim.aut). Radi se o izuzetnom momku, velikom profesionalcu, tako da  drago mi je da će moći da pokaže svoje kvalitete i da se ako uspe ustali u reprezentaciji za nastavak kvalifikacija“, rekao je Mitrović koji je upitan da li možemo da očekujemo da će ponovo poneti kapitensku traku reprezentacije:
„Na selektoru je da odluči. Ja sam najiskusniji od svih. Pre svega mi je bitno da na terenu i svlačionici budem pravi primer, pravi profesionalac i da sa ekipom koja je trenutno na okupu“.
Maksimović je ukazao na to da će ekipi značiti susret sa fudbalerima sa drugog kontinenta, s obzirom na drugačiji stil igre.
„Svakako da znači da igramo protiv reprezentacija sa drugih kontinenata, koje igraju drugačiji stil fudbala i da se pripremamo za to Svetsko prvenstvo. Imamo nastavak kvalifikacija i svakako su odlične promene protiv različitih stilova igre“, rekao je Maksimović.
Selektor Srbije, Dragan Stojković, na prethodnoj konferenciji se dotakao prethodna dve derbija između Crvene zvezde i Partizana, te je i Mitrović upitan za svoje utiske sa nedavnog finala Kupa Srbije.
„Uvek iskoristim priliku da ispratim derbi kada sam u Beogradu. Kao što svi znamo, derbi kvalitetom nije ispunio očekivanja mnogih od nas, prevelika tenzija je bila, malo kvaliteta što se fudbala tiče. Međutim, na kraju je Zvezda pokazala svoju dominaciju ove godine, i nadam se da će sledeće godine konkurencija Zvezdi biti dosta jača i da će Partizan uspeti da se izdigne i da će izvući pouke iz ove cele situacije. Što se tiče kvaliteta igrača, ima dosta onih na koje treba obratiti pažnju, pogotovo na ove mlade snage, neki su i danas sa nama, tako da je na selektoru da vidi ko ima kvalitet za reprezentaciju“, rekao je Mitrović.
Raskol u FSS ne dotiče Piksija: Nije bilo prevrata, funkcionišemo
„Piksi je svestan našeg mentaliteta, Partizan je moj, ali ne mogu da navijam za Milan protiv Zvezde“
Piksijeva čista emocija /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala