Imao je „idiotske argumente“, ali je priznao: Niko kao Jokić /video/

© AP Photo / Mark J. TerrillNikola Jokić i Entoni Dejvis
Nikola Jokić i Entoni Dejvis - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Pratite nas
Brajan Vindhorst, dugogodišnji američki novinar, konačno je priznao da Nikola Jokić zaslužuje da bude ovosezonski MVP. Popularni Vindi je dugo bežao od toga, tvrdio je da Džoel Embid zaslužuje da bude u ravni sa Jokićem, ali je sada morao da se prikloni većini.
Vindhorst je pre nekoliko nedelja vodio žustru raspravu sa kolegama sa ESPN-a, Timom Bontempsom i Dejvom Mekmenom, a tema je bila MVP trka u kojoj je prednjačio Nikola Jokić.
Bontemps je tada objavio poslednji presek glasanja za MVP, u kom su glasali novinari širom sveta, i rezultat je bio prilično jasan – Nikola Jokić je najkorisniji košarkaš NBA.
Nikola Jokić se žali na sudijsku odluku tokom meča sa Bostonom - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Žestok sukob američkih novinara oko Jokića: „Argumenti su ti idiotski“
Vindhorstu je zasmetalo to što je Džoel Embid „diskvalifikovan“ iz trke, odnosno da to što je bio povređen tri nedelje ne bi trebalo automatski da ga izbaci iz konkurencije.
Vindi je imao još nekoliko čudnih izgovora u kojima je indirektno omalovažio sve što je Jokić uradio u toku sezone, te je Bontemps njegove argumente nazvao – idiotskim.
Od tada je prošlo oko mesec dana, Jokić je zadržao visok nivo, Denver je pobeđivao uprkos povredi Džamala Mareja i Vindhorst je promenio stav – MVP je srpski košarkaš.
„Ne, niko nije blizu Jokića. On mi je na prvom mestu. Bio je sjajan i odigrao je svaku utakmicu. Pre nekoliko nedelja bio sam frustriran poslednjim presekom glasanja za MVP koji je uradio Tim Bontemps, zato što je Jokić bio miljama ispred Embida. Novinari su 'diskvalifikovali' Embida iz MVP trke jer je propustio dve-tri nedelje zbog povrede“, rekao je Vindhorst u emisiji „Bart i Han“ na ESPN.
Nikola Jokić i Entoni Dejvis - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2021
Jokić deli Ameriku: „To što pričaš je ludost“ /video/
„Mislim da zbog toga ne bi trebalo igrača tek tako izbaciti iz trke za nagradu. Ali čak i posle toga, posle povrede Džamala Mareja, Nagetsi su igrali još bolje i na kraju su, uprkos brojnim povredama, završili kao treći, a sve zbog sjajnog Jokića“, dodao je.
Američki novinar na kraju je zaključio:
„Jokić će biti MVP i mislim da drugi neće biti ni blizu njega“.
Srpski košarkaš učinio je da i najveći spektici priznaju da je MVP, te nema sumnje da će početkom jula, kada se očekuje da bude proglašen najkorisniji igrač, poneti prestižnu nagradu.
Žestok sukob američkih novinara oko Jokića: „Argumenti su ti idiotski“
Jokića je ponizio, a sebe uporedio sa Al Paćinom
Jokić deli Ameriku: „To što pričaš je ludost“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala