Hrvatska danas smenjuje ministra zdravlja?

© Foto : Jutjub/ 24sataVili Beruš, hrvatski ministar zdravlja
Vili Beruš, hrvatski ministar zdravlja - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Pratite nas
Na predlog 41 poslanika opozicije, hrvatski parlament raspravlja o izglasavanju nepoverenja ministru zdravlja Vili Berušu, zbog niza problema, kao i neefikasnosti i netransparentnosti imunizacije i, kako se navodi u zahtevu, korupcije i krađe javnog novca u doba pandemije korone.
 
“Razlozi za opoziv svima su jasni - nagomilani dugovi u zdravstvu koji su doveli do toga da je bolnicama u jeku pandemije obustavljena isporuka lekova, ogromnih problema sa sistemom vakcinisanja, a doznali smo da postoje i indicije za pogodovanje pri izradi sistema na onlajn platformu ''cijepi se", rekao je ranije predsednik SDP-a Peđa Grbin.
Grbin tvrdi da Ministarstvo zdravstva “ne funkcioniše" i da nema reformi.
"Beroš mora otići, ali njegov odlazak sam po sebi nije dovoljan i nakon njegovog odlaska svi zajedno moramo prionuti rešavanju nagomilanih problema u zdravstvenom sistemu", rekao je Grbin, čija je stranka bila inicijator izglasavanja nepoverenja ministru zdravlja.
Vlada je odbila navode opozocije i poručila da nema osnova da se Berošu izglasa nepoverenje i palamentu je predložila da odbije predlog da se glasa o nepoverenju ministru Berošu, preneli su hrvatski mediji.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala