Nekadašnji Trampov savetnik Majkl Flin demantovao da je podržao puč u Americi /video/

© AP Photo / Patrick SemanskyMajkl Flin, bivši savetnik za bezbednost Donalda Trampa
Majkl Flin, bivši savetnik za bezbednost Donalda Trampa - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Pratite nas
Nekadašnji savetnik za nacionalnu bezbednost u administraciji Donalda Trampa, Majkl Flin, demantovao je navode da podržava ideju puča u Americi, nalik onom u Mjanmaru.
„Želeo bih da budem veoma jasan — apsolutno nema razloga za bilo kakav puč u Americi i ni u jednom momentu nisam pozvao na tako neku akciju“, objavio je Flin na svom navodnom Telegram kanalu.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Flin se oglasio nakon što su mediji prethodno objavili da je on sugerisao da bi takav puč trebalo da se desi i u SAD.
Mediji su, naime, preneli da je Flinu tokom konferencije u Teksasu bilo postavljeno pitanje u vezi sa dešavanjima u Mjanmaru u februaru.
„Želeo bih da znam zašto ono što se dogodilo u Mjanmaru ne može i ovde da se desi“, upitao je neko iz publike na konferenciji kojoj su, kako navodi „Hil“, prisustvovale mnoge pristalice „Kjuanona“ koji se smatra pokretom u kojem su sublimirane sve popularne teorije zavere.
To pitanje su mnogi od prisutnih pozdravili glasnim povicima, a kada su se utišali, Flin je navodno odgovorio: „Nema razloga. Mislim, trebalo bi da se ovde dogodi“.
​Flin, međutim, tvrdi da je njegov odgovor zapravo glasio:
„Nema razloga da se (puč) dogodi ovde (u Americi)“.
Podsetimo, početkom februara vojska Mjanmara preuzela je vlast u zemlji na godinu dana, uvodeći vanredno stanje zbog, kako tvrde, izborne prevare.
Prethodno su uhapšeni predsednica vladajuće stranke Mjanmara Aung San Su Ći i drugi visoki zvaničnici Nacionalne lige za demokratiju koja je pobedila na novembarskim izborima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala