Beloruski opozicionar pokušao da izvrši samoubistvo u sudu, van životne opasnosti /video/

© AP Photo / Efrem LukatskyDemonstranti sa bakljama na protestu u Belorusiji
Demonstranti sa bakljama na protestu u Belorusiji - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Pratite nas
Jedan od učesnika opozicionih protesta u Minsku, koji je optužen za prevaru i kršenje javnog reda, pokušao je da izvrši samoubistvo u sudskoj sali. Optuženi je hospitalizovan i, prema proceni lekara, nalazi se van životne opasnosti.
Prema navodima centra za zaštitu ljudskih prava „Vesna“, Stepan Latipov naneo je sam sebi povrede kada se u znak protesta ubo hemijskom olovkom u vrat.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Šef odeljenja za hirurgiju naučno-praktičnog centra za hirurgiju, transplantologiju i hematologiju Vitalij Germanovič izjavio je da mu je pružena lekarska pomoć i da je njegovo stanje stabilno. To je potvrdila i pres-služba Ministarstva zdravlja Belorusije.
Inače, Latipov je priveden u septembru prošle godine i optužen za organizovanje akcija kojima se grubo narušava javni red, pružanje otpora policiji i prevaru na poziciji direktora privatnog preduzeća. Preti mu kazna od 10 godina zatvora. Optuženi je negirao krivicu.
Podsetimo, masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala