Velika Britanija planira da krene stopama Izraela?

© Sputnik / Aleks Maknoton / Uđi u bazu fotografijaVestminsterska palata i most u Londonu
Vestminsterska palata i most u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2021
Pratite nas
Velika Britanija planira da odbaci kovid pasoše kao obavezan uslov za prisustvo velikim događajima, objavio je britanski list „Dejli telegraf“. Ukoliko plan sprovede u delo, Velika Britanija će krenuti stopama Izraela koji je najavio ukidanje potvrda o vakcinaciji za ulazak na određena mesta od 1. juna.
Britanski zvaničnici koji rade na reviziji sertifikata o statusu kovida 19 veruju da nema šanse da zakon bude promenjen kako bi se naložila upotreba takozvanih kovid pasoša u Velikoj Britaniji, dodaje se u izveštaju.
Portparol britanske vlade rekao je za Rojters da je revizija sertifikata o vakcinaciji protiv kovida 19 još uvek u toku i da još uvek nije doneta odluka.
Sve je veća zabrinutost zbog sertifikata o vakcinaciji koju su izrazile britanska Konzervativna stranka, kao i poslanici opozicije i grupe za građanska prava.
U aprilu je premijer Boris Džonson takođe signalizirao da postoje etička pitanja koja nameće sertifikat o vakcinaciji.
Vlada Velike Britanije preispituje ideju da od ljudi zatraži da pokažu dokaz o vakcinaciji protiv korona virusa za boravak u prostoru sa mnogo ljudi, kao što su pabovi ili sportski događaji, a premijer Boris Džonson je već rekao da će verovatno biti potreban sertifikat za međunarodna putovanja. 
Kovid pasoš - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2021
Srpski kovid pasoš: Šta sve sadrži i za koje zemlje otvara vrata
List „Dejli telegraf“ izvestio da  procena kovid pasoša početi u roku od nekoliko nedelja tokom „proba“ na velikim sportskim događajima i moguće dodele muzičkih nagrada u naredna dva meseca kako bi se procenio njihov uticaj.
Podsetimo, Izrael će okončati lokalne restriktivne mere nakon uspešne vakcinacije koja je skoro u potpunosti zaustavila nove infekcije, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje. Od 1. juna biće ukinute takozvane "zelene propusnice", odnosno ukida se ograničenja za ulazak na određena mesta onima koji nisu vakcinisani, naveo je ministar zdravlja Juli Edelštajn.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala