EPS na prekretnici /video/

Pratite nas
Srpska elektroenergetika reformiše se još od početka ovog veka, usklađujući se sa promenama koje su, najpre, diktirali sledbenici ekonomskog liberalizma, a potom po postulatima koje nameće planetarna borba protiv klimatskih promena.
Kaskajući za razvijenim evropskim zemljama, koje su svoju energetsku tranziciju sproveli onako kako je njima odgovaralo, jačajući svoje elektroenergetske kompanije Srbija je suočena sa nametnutim restrukturiranjem javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije ali i transformacijom celog elektroenergetskog sektora koji joj nameće gašenje termoelektrana na ugalj i forsiranje obnovljivih izvora energije.
U situaciji kada EPS tek modernizuje termokapacitete i kasni sa izgradnjom svojih kapaciteta u vetrogeneratore i solarne panele, a investitori u OIE su sve zainteresovaniji za dolazak u Srbiju na kreatorima državne energetske politike je težak zadatak: kako sačuvati EPS od konkurencije jer, reč je o kompaniji koja je stožer srpske privrede, a ne samo energetike.
O tome kako srpsku elektroenergetsku tranziciju iskoristiti da sutra imamo EPS kao jaku, uspešnu kompaniju, a istovremeno razvijati zelenu energetsku priču u današnjoj „Energiji Sputnjika” Jelica Putniković razgovara sa prof. dr Milanom Radovanovićem, predsednikom Društva termičara Srbije.
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala