U crkvenom tornju u Zagrebu otvara se muzej magije i okultnog

CC0 / / mirisni štapići
mirisni štapići - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2021
Pratite nas
U Zagrebu se sledeće nedelje otvara Muzej Hrvatskog Areopaga u kojem će biti izloženo 500 magijskih, okultnih i nju ejdž eksponata , a nalaziće se na petom spratu crkvenog tornja crkve Svetog Antuna na zagrebačkom Svetom Duhu.
"Centar Hrvatski Areopag za međureligijski dijalog Hrvatske provincije franjevaca konventualaca osnovan je 2002. godine. To znači da sledeće godine obeležava 20 godina svoga postojanja i delovanja. Muzej, koji tom prilikom otvaramo, nema direktne veze s međureligijskim dijalogom, ali je zanimljiv kao kuriozitet i edukacijski centar, objašnjava Josip Blažević, provincijal hrvatskih franjevaca konventualaca", pokretač Areopaga.
U njemu će, navodi Večernji list, biti izloženo više od 500 raznovrsnih eksponata koje dosada nije bilo moguće videti na jednom mestu.
U prvom delu Muzeja biće izloženi eksponati iz Afrike, Japana, Kine i Tibeta. U drugom delu iz Azije, odnosno Indije i Egipta, a najveći prostor biće posvećen onima iz Evrope, s naglaskom na Hrvatsku.
"Reč je o ezoterijskim i okultnim isceliteljskim tehnikama raširenim i po Hrvatskoj, poput reikija i bioenergije, trinaestokrakog simbola Sunca Brace sa Srebrnjaka i mnogih drugih. Moći će se videti Sai Babin čarobni pepeo i ayurvedski lekovi gurua Mahariši Maheš Jogija, učitelja transcendentalne meditacije, kineska knjiga proricanja i Čing, piše Večernji.
Biće izložena i cela kolekcija raznih zamotuljaka, uroka i zapisa, raznih Biblija, Satanska biblija, Vodenjakova biblija, Vampirska biblija i još mnoštvo raznih stvari", nabraja provincijal Blažević ističući kako prikupljanje eksponata ima svoju dugu istoriju.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala