Raskol u FSS ne dotiče Piksija: Nije bilo prevrata, funkcionišemo

© Foto : FSSDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2021
Pratite nas
Dragan Stojković, selektor fudbalera Srbije, morao je da koriguje spisak od 20 igrača koji će putovati na azijsku turneju i prijateljske mečeve sa Jamajkom (7. jun) i Japanom (11. jun). Osim toga, Piksi je pričao i o nedavnim nemilim događajima u Fudbalskom savezu Srbije, smenjivanju Pantelića i postavljanjem Bjekovića na mesto zamenika predsednika.
Selektor je na samom startu konferencije upitan za aktuelno stanje u Fudbalskom savezu Srbije, nakon što je došlo do promena, a svemu je prethodio cirkus.
Miljanov korner - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Sputnjik sport – Miljanov korner: Dvoglava aždaja zvana FSS – ko će uzeti mač da ih „odseče“?
Na pitanje kako na njega utiču prevrati u FSS, Dragan Stojković je odgovorio:
„Mislim da tu nije bilo nikakvih prevrata. Svi znamo šta se desilo, ali ako mene pitate, ja sam maksimalno koncentrisan i posvećen poslu kojim se bavim, a to je da imam fokus na sportska pitanja i nacionalni tim. Tu se pitam, a ovo drugo nije moja briga. FSS funkcioniše, radimo svoj posao onako kako možemo. Imamo podršku, ne želim da trošim energiju na to“, poručio je Piksi.
Kada su u pitanju promene na prvobitnom spisku od 20 fudbalera, otpali su iskusni golgeter Aleksandar Mitrović, Darko Lazović, Dušan Vlahović i Andrija Živković, a pozvani su Makarić i Jović. Ipak, takve promene nisu uticale na raspoloženje selektora „orlova“.
​Dragan Stojković poručuje da jedva čeka na delu da vidi „mlade lavove“ - Joveljića, Čestića, Jovića, Terzića, koje želi da testira na dve predstojeće prijateljske utakmice u Aziji.
„Želim da izrazim veliko zadovoljstvo što ću moći da radim sa njima i da vidim na delu te igrače. Imaju veliki potencijal, pratimo ih, gledao sam ih nekoliko puta i zaslužili su da se nađu na spisku. Pogotovo na ove dve utakmice koje nisu takmičarske, pa će bez stresa moći da pokažu ono što mislimo da imaju u nogama. Joveljić, Čestić, Terzić, Jović. Jedva čekam da ih vidim na delu, oni predstavljaju ozbiljan potencijal u budućnosti. Veoma sam zadovoljan što ih imam i ekipa koja bude išla u Japan imaće u proseku 24 godine, što je jako mlad sastav, ali koji će i te kako znati da igra fudbal“, zaključio je selektor Srbije. 
► „Piksi je svestan našeg mentaliteta, Partizan je moj, ali ne mogu da navijam za Milan protiv Zvezde“
► „Zaćutali su kad sam se povukao, sada razmišljam da se kandidujem za predsednika FSS“
► Pantelić se oglasio posle skandala u FSS: Spreman sam i život da dam!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala