Prihod Večeri poezije Bećković uručio mitropolitu Joanikiju

© Foto : Pres centar UNSMatija Bećković
Matija Bećković - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2021
Pratite nas
Prihod koji je ostvaren na Večeri poezije Matije Bećkovića krajem prošle godine direktor Zvezdara teatra Dušan Kovačević i pesnik, akademik Matija Bećković danas su u Zvezdara teatru uručili novoizabranom mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju.
Prihod je namenjen za obnovu Kapele patrijarha Gavrila Dožića.
"Bećković je 24 puta održao večeri poezije, uvek pred prepunom salom. Zanimljivo je da je od te davne 1997. godine pa do danas interesovanje bivalo sve veće, tako da smo u šali govorili da bi bilo dobro da veče poezije organizujemo na stadionu. Ove večeri su i dokaz da naš narod voli poeziju i pesnike, sa pažnjom ga slušaju mnoge generacije... ", rekao je Dušan Kovačević.
Izrazio je zadovoljstvo što je mitropolit Joanikije prvi put zvanično u javnosti baš u Zvezdara teatru i što može da mu poželi sve najbolje u njegovom velikom i svetom radu u Crnoj Gori.
© Foto : Sputnjiku ustupila Mitropolija crnogorsko-primorskaMitropolit Joanikije
Mitropolit Joanikije - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Mitropolit Joanikije
Matija Bećković je objasnio zašto se odlučio da prihod nameni za obnovu Kapele patrijarha Gavrila Dožića u Vrujicima u Morači.
"Meni je veliko zadovoljstvo i zahvaljujem Dušanu Kovačeviću i Zvezdara teatru što čine da jedan pesnik može da bude čak i dobrotvor", rekao je on.
Mitropolit crnogorko-primorski Joanikije zahvalio se akademicima i Zvezdara teatru na prilogu koji je prkupljen od ljubitelja poezije.
"Veče sa Matijom" je tradicionalni dobrotvorni program koji Matija Bećković održava u Zvezdara teatru više od 20 godina. Svih prethodnih godina prihod je darovan onima kojima su pomoć i podrška bili potrebni.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala