Oskrnavljen mural posvećen mitropolitu Amfilohiju /foto/

© Nebojša PopovićMitropolit Amfilohije
Mitropolit Amfilohije - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2021
Pratite nas
Na kancelarijama Prave Crne Gore u Baru sinoć je oskrnavljen mural posvećen upokojenom mitropolitu Amfilohiju. Slučaj je prijavljen policiji.
“Napadi se nastavljaju. U zadnjih deset dana svedoci smo sramnim dešavanjima u našem gradu. Od napada i obijanja Hrama Svetog Jovana Vladimira do skrnavljenja murala blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija na kancelarijama Prave Crne Gore. Naime, u noći 30. maja nepoznati počinioci su oskrnavili mural mitropolita Amfilohija i crnogorsku trobojku na kancelarijama Prave Crne Gore uz poruku “smrt fašizmu””, tvrdi predsednik odbora Prave Crne Gore Bar Vukan Golubović.
Prema njegovim rečima, Prava Crna Gora najoštrije osuđuje ovaj strašan čin i poziva nadležne organe da što pre reaguju i pronađu počinioce koji su ovo uradili.
"Ovako bahat odnos prema Crkvi i njenim velikodostojnicima nije se ispoljavao od vremena komunizma, a samo je znak produbljenih podela onih koji su ih kreirali sa ciljem da na njima vladaju. Hvala Bogu, 30. avgusta došlo je do smene vlasti, a sa njom ćemo polako iskoreniti sve pokušaje razdora i podela među narodom Crne Gore. Sve im je uzalud. Našim velikodostojnicima nikada ništa niste mogli, pa nećete ni sad“, zaključio je Golubović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala