Najvažniji deo auto-puta Požega-Preljina: Deonica koja ukida gužve na obilaznici kod Čačka /video/

© Foto : Youtube/Javno preduzeće Putevi Srbije/PrintscreenIzgradnja auto-puta od Preljine do Požege
Izgradnja auto-puta od Preljine do Požege - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2021
Pratite nas
Zoran Drobnjak, v.d. direktora „Puteva Srbije“, rekao je da se ide na izgradnju sektora C obilaznice od Bubanj Potoka do Pančeva i da će se tu raditi novi putnički i železnički most preko Dunava. Dodao je i da je na deonici auto-puta Požega-Preljina važno da se završi deonica do Pakovraće od 11 kilometara, kako ne bi bilo gužvi na obilaznici oko Čačka.
Drobnjak je najavio i da se početak izgradnje deonice puta između Prijepolja i Zlatara očekuje u avgustu ili septembru, te da je u toku izrada projekta.
„Tu imamo da uradimo i 6,5 kilometara od Prijepolja do manastira Mileševa, koji u oktobru slavi 800 godina postojanja, a na ovom delu treba da uradimo i kanalizaciju, vodovod“, rekao je Drobnjak gostujući na TV Pink.
Drobnjak je naglasio da je politika zemlje da se osim auto-puteva i brzih saobraćajnica rade i manji putevi i potvrdio da će Evropska banka za obnovu i razvoj i Svetska banka Srbiji dati kredit za izgradnju lokalnih puteva.
Ovi putevi su, prema njegovim rečima, veoma važni za ostanak mladih u selima i eventualni povratak onih koji su već otišli, preneo je Tanjug.
Kada je reč o lokalnim putevima, naveo je da će se neki raditi kao a drugi rehabilitovati.
„Radićemo rehabilitaciju puta od Donjeg Milanovca ka Kladovu, zatim od Kučeva prema Majdanpeku. Radimo deonicu od Merošine prema Prokuplju, koja je veoma loša, idemo da radimo postojeći put od Prokuplja do Merdara“, naveo je Drobnjak.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala