Povratak u velikom stilu – Federer ekspresno do drugog kola u Parizu

© AFP 2023 / /QATAR TENNIS FEDERATION/SAMER AL-REJJALRodžer Federer tokom meča u Dohi protiv Danijela Evansa
Rodžer Federer tokom meča u Dohi protiv Danijela Evansa - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2021
Pratite nas
Rodžer Federer silovito je startovao na Rolan Garosu, gde se pojavio prvi put od 2019. godine. Švajcarac je u prvom kolu Grend slema u Parizu lako izašao na kraj sa Denisom Istominom – 6:2, 6:4, 6:3.
Švajcarac Rodžer Federer produžio je savršen niz protiv Uzbekistanca, s kojim se do ovog meča sastajao sedam puta i svih sedam puta je slavio. 
Od samog starta bilo je jasno kako će se odvijati stvari na terenu, pošto je trenutno osmi igrač planete, koji ima čak 39 godina, za samo 22 minuta rešio prvi set u svoju korist.
Novak Đoković slavi poen - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2021
Poznato kada Đoković i Nadal počinju Rolan Garos
Rutinski je zaista, već u prvom gemu Federer „oteo servis“ Istominu, i kasnije je sve bilo daleko lakše, a brejk je ponovio još i u sedmom gemu, pa je na kraju rezultat prvog seta bio 6:2.
Sličan scenario odigrao se u drugom setu, samo što je ovoga puta Rodžer do brejka stigao u trećem gemu. I bilo je to sve što je preiskusnom Švajcarcu potrebno da „odradi posao“ za dobijanje drugog seta - 6:4.
Denis Istomin počeo je da igra najbolji tenis tek u trećem setu, u kojem se držao da ne izgubi servis sve do petog gema. Nanizao je Federer tri brza poena i stigao do brejk lopte, usledila su dva poena kao odgovor Uzbekistanca, ali mu spasa nije bilo.
Ponovo je Federer prebacio pritisak na 204. tenisera planete, a sebi obezbedio ogromnu psihološku prednost.
Do kraja je sebično čuvao servis, te je bez ikakvih problema upisao prvu pobedu u Parizu od 2019. godine, s obzirom na to da je zbog povrede propustio prošlogodišnji Rolan Garos, dok je 2019. stigao do polufinala.
​► Desilo se nemoguće – Medvedev dobio meč na Rolan Garosu
► Kraj za Lajovića na početku Rolan Garosa
► Krajinović se „prošetao“ do drugog kola Rolan Garosa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala