Prevaranti su otkriveni – Jokić ih je „obrisao“, da li će i Dončić?

© AP Photo / Marcio Jose SanchezLuka Dončić, Pol Džordž i Ivica Zubac
Luka Dončić, Pol Džordž i Ivica Zubac - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2021
Pratite nas
Potvrda da su Los Anđeles Klipersi kalkulisali rezultate na kraju regularnog dela sezone kako bi izbegli Lejkerse na startu plej-ofa NBA lige stigla je od novinara „Foks sporta“, Krisa Brusarda. Ipak, kako stvari stoje „nameštaljka“ bi mogla da im propadne.
Prošlosezonski prvi nastup Luke Dončića u plej-ofu NBA lige obeležen je salvom provokacija i uvreda od strane igrača Los Anđeles Klipersa koji su pokušavali da utiču na njegov ritam koji je i tada bio izuzetan.
Podsećanja radi, Dončić je u svom debitantskom nastupu u doigravanju postavio rekord kompletne NBA lige. Luka je sa 42 poena (13/21 iz igre) za nešto više od 38 minuta na parketu postao plej-of debitant sa najviše ubačenih koševa u istoriji ovog takmičenja.
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2021
Početak Lukine osvete! /video/
Ipak, košarkaši Dalasa poraženi su na samom startu plej-ofa sa 4-2 u seriji protiv Klipersa, koji su u polufinalu Zapadne konferencije zaiustavljeni sjajnom igrom Nikole Jokića i njegovih saigrača iz Denvera.
Istorija se ponovila ove godine pošto su se Mavsi i Klipersi ponovo našli u prvoj rundi plej-ofa, ali je Dončićeva dominacija na prve dve utakmice u Stejpls centru naterala javnost da nasluti drugačiji scenario od onog koji se desio prošle sezone.
Mnogo se spekulisalo o porazima Klipersa od ekipa iz Hjustona i Oklahome u poslednje dve utakmice regularnog delu sezone, te su mnogi tvrdili da je to bio njihov plan kako bi na startu plej-ofa izbegli prošlogodišnjeg šampiona NBA lige, Los Anđeles Lejkerse.
Sada su ti navodi potvrđeni informacijom američkog novinara Krisa Brusarda.
„Pisao sam prošle nedelje nekome ko bi to mogao to da zna i bio sam u fazonu: 'Stalno slušam da su Klipersi kalkulisali kako bi izbegli Lejkerse. Nema šanse da verujem u to. To ne može da bude istina'. Dobio sam odgovor da je to totalno tačno. Verujem u to. Oni nisu želeli Lejkerse. Ne kažem da bi manje strahovali od njih u finalu konferencije, ali iz nekog razloga ih nisu želeli ranije. To je ono što sam ja rekao“, rekao je Brusard.
Iako je već posle prvog poraza na domaćem terenu krenulo podsmevanje Klipersima, oni su uspeli da se fokusiraju i pobede u oba meča u Teksasu.
​Kristaps Porzingis je na domaćem terenu značajno usporio, dok je Luku Dončića krenula da muči povreda koje nikako ne može u potpunosti da se otarasi.
Ono što je jasno da su „prevaranti“ iz Los Anđelesa otkriveni i da im se kalkulisanje nikako nije isplatilo, jer su se Mavsi ispostavili kao mnogo teži protivnik od očekivanog. Ipak, serija je sada potpuno otvorena, pa se izabranicima Tajrona Lua loša analiza možda i ne obije o glavu.
​► Zašto smo videli najgoreg Jokića ikada?
Doživotna suspenzija i hapšenje u Bostonu! /video/
Srpske trojke razoružale Njujork! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala