Desilo se nemoguće – Medvedev dobio meč na Rolan Garosu

© AP Photo / Alessandra TarantinoDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2021
Pratite nas
Ruski teniser Danil Medvedev ostvario je, verovali ili ne, tek prvu pobedu na Rolan Garosu! Drugi reket sveta je u prvom kolu bio bolji od Aleksandera Bublika sa ubedljivih 6:3, 6:3, 7:5, čime je na dominantan način izborio prolaz u naredno kolo.
Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2021
Krajinović se „prošetao“ do drugog kola Rolan Garosa
Gotovo nestvarno zvuči podatak da maestralni Danil Medvedev, sve do 31. maja 2021. godine nije imao pobedu na grend slem turniru u Parizu. Rus nikada nije prošao prvo kolo, sve do danas, kada je demonstrirao silu nad Kazahstancem.
Bublik nije imao šta da traži na zemljanoj podlozi u Parizu, uprkos činjenici da je bolje otvorio meč i da je posle osvojenog servisa uspeo da napravi brejk i da povede 2:0.
Ipak, to kao da je motivisalo Medvedeva, koji je posle toga čak tri puta „ukrao“ servis rivalu, prepustivši mu do kraja prvog seta svega jedan gem - 6:3.
Drugi set bio je dokaz da je Rus čvrsto rešen da što manje vremena provede na terenu, te je sa dva rana brejka ekspresno stigao do vođstva od 4:0, a na kraju je set za svega 35 minuta okončan identičnim rezultatom kao i prvi - 6:3. 
​Prava bitka viđena je u trećem setu, u kojem se igralo gem za gem sve do osmog gema, kada je Aleksander Bublik uspeo da brejkne Danila.
Ipak, Rus je pokazao neverovatnu mentalnu snagu nije dozvolio rivalu da na svoj servis dođe do gem lopte, već je uspeo da napravi ribrejk, kasnije i da slavi bez odlaska u tajbrejk, rezultatom 7:5, i to bez izgubljenog poena na sopstveni servis.
► Poznato kada Đoković i Nadal počinju Rolan Garos
► More problema „belog sporta“ – ugroženo mentalno, fizičko i opšte stanje
► Srpski derbi u drugom kolu Rolan Garosa!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala