Vulin: U Hrvatskoj je svako ko je ubijao Srbe heroj

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2021
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je, povodom vraćanja čina i odlikovanja Branimiru Glavašu, osumnjičenom za ratne zločine nad Srbima, da je potpuno nevažno koja stranka vlada Hrvatskom i da kada je u pitanju odnos prema Srbima između hrvatskih partija nema razlike.
''Svako ko je ubijao Srbe, za njih je heroj i čak ni pravosnažne presude hrvatskih sudova nisu razlog da se ubice Srba ne unaprede i nagrade. Milanović je vratio činove i odlikovanja ustaši, osuđenom ubici srpskih civila, Branimiru Glavašu. Da li je to Hrvatska preko koje mi treba da uđemo u EU, da li su to vrednosti koje Srbija treba da usvoji kao svoje?", poručio je Vulin.
Kako je saopšteno iz Pokreta socijalista, Vulin je komentarišući potez hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, koji je Glavašu vratio odlikovanja i čin general-majora, istakao da očekuje da potpredsednik Vlade Hrvatske, predstavnik Srba Boris Milošević, ''zatraži izvinjenje predsednika Hrvatske i povlačenje odluke o nagrađivanju ustaše i ubice''.
''Hrvatski ambasador bi morao da bude pozvan da nam objasni neobjašnjivo, zašto se nagrađuje dokazani ustaša i ubica", dodao je Vulin.
Pročitajte još:
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala