Vasilije Micić je šampion Evrope!

© AP Photo / Marius BeckerVasilije Micić
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2021
Pratite nas
Vasilije Micić, košarkaški reprezentativac Srbije, postao je šampion Evrope sa turskom ekipom Anadolu Efes koja je u finalu Evrolige pobedila Barselonu sa 86:81.
Reprezentativac Srbije Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2021
Dominacija kakvu Evropa ne pamti – Micić je najbolji!
Micić je odigrao fenomenalnu partiju i opravdao je epitet najboljeg košarkaša Evrope, ubacio je 25 poena i bio najefikasniji u svom timu, što je bilo vredno i nagrade za najboljeg igrača završnog takmičenja Evrolige. 
Uz to, srpski bek je imao pet asistencija i tri skoka uzi tri ukradene lopte za 34 minuta provedena na parketu, a pitanje pobednika je rešio u finišu duela, dobrim izvođenjem slobodnih bacanja.
Na drugoj strani, Nikola Mirotić je za Barselonu upisao 11 poena uz devet skokova, a najbolji u poraženom sastavu bio je Kori Higins, nekadašnji igrač moskovskog CSKA, sa 23 poena.
Katalonska ekipa je bolje ušla u duel, prvu četvrtinu je dobila sa sedam poena razlike, ali je tim trenera Ergina Atamana do poluvremena uspeo ne samo da nadoknadi zaostatak, već i da preuzme vođstvo.
​U drugom poluvremenu je stvari u svoje ruke preuzeo Micić, sjajnom igrom je dirigovao tempo svom timu, a trojkom uz prekršaj rivala srpski bek je najavio da je Efes na dobrom putu da postane šampion Evrope.
Micić je u finišu meča imao i problem sa faulovima, ali je uspeo da se sačuva, da pogodi nekoliko divnih prodora do samog koša, a u poslednjem minutu je realizovao tri od četiri slobodna bacanja, za konačnu pobedu Efesa.
​► Srpske trojke razoružale Njujork! /video/
► Micov srušio moskovske „Armejce“!
► Pravila ne važe za sledbenika Hilari Klinton
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala