Ruski senator: Amerika je uzdrmani hegemon, jedna stvar posebno opasna

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaRuski senator: Amerika je uzdrmani hegemon, jedna stvar posebno opasna
Ruski senator: Amerika je uzdrmani hegemon, jedna stvar posebno opasna - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2021
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov naveo je da se Sjedinjene Države aktivno naoružavaju jer više nisu u stanju da osiguraju svoju hegemoniju ekonomskim, finansijskim, informativnom i diplomatskim sredstvima.
Kako je naveo u poruci na Telegram nalogu, Vašington se oslanja na vojnu snagu i u tome leži najveća opasnost od tog uzdrmanog hegemona.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden je predstavio američkom Kongresu detaljan nacrt budžeta za fiskalnu 2022. godinu koji predviđa izdvajanje od 715 milijardi dolara za potrebe Pentagona.
Ukupno Bajden na ime odbrane traži 753 milijardi dolara.
Lansiranje interkontinentalne balističke rakete Sarmat sa kosmodroma Pleseck u Arhangelskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Čime Pentagon planira da „obuzda“ Rusiju
kako je ranije objavljeno, sredstva su predviđena, između ostalog, za obuzdavanje Rusije i suprotstavljanje Kini.
Ceo nacrt predviđa povećanje četiri puta veće rashode države nego do sada – skoro šest biliona dolara, praktično najvećim od Drugog svetskog rata.
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarisala je ranije navode o nameri da se za Pentagon izdvoji 715 milijardi dolara, istakavši da su u Vašingtonu zapravo objavili cenu rusofobije i sinofobije.
„Škrinja je, izgleda, otvorena. Bela kuća je objavila cenu rusofobije i sinofobije. Uništavanje odnosa sa Rusijom i Kinom koštaće američke poreske obveznike dodatnih 715 milijardi dolara. I to uz američki javni dug koji je u septembru prošle godine dostigao 26,9 biliona dolara“, navela je ona.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala