Vučić o ostavci Nebojše Stefanovića

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICMinistar odbrane Nebojša Stefanović
Ministar odbrane Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2021
Pratite nas
Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić potvrdio je na sednici Glavnog odbora SNS da je dobio ostavku Nebojše Stefanovića na mesto predsednika Gradskog odbora Beograda.
"Mi ćemo naše odnose da rešavamo unutar naše stranke", istakao je Vučić.
U SNS-u, navodi, nikada neće biti skidanja glava.
"U našoj stranci će biti poštovanja prema svima, ali i procenjivanja svačijih grešaka i polaganje računa. To je ono što je za jednu političku stranku veoma važno", naglasio je Vučić. 
On je dodao da će u narednom periodu Glavni odbor ovlastiti Predsedništvo stranke da donese odluku ko će do skupštine stranke voditi najveći odbor u Srbiji.
Potpredsednik SNS Miloš Vučević izjavio je da je na sednici Glavnog odbora stanke konstatovana ostavka Nebojše Stefanovića na mesto šefa beogradskih naprednjaka, a da se nije raspravljalo o ostavkama i smenama bilo koga u izvršnoj vlasti.
"Ne samo Nebojše Stefanovića, nego bilo koga. To nije bila tema. O ostavkama se ne raspravlja, ostavka je lični čin i ona je prihvaćena. Nije se ulazilo u motive i razloge ostavke bilo koga, konkretno u ovom slučaju Stefanovića", rekao je Vučević odgovarajući na pitanja novinara da li je na sednici GO bilo reči o smenama ili ostavkama u izvršnoj vlasti.
Po pitanju izvršne vlasti, nije ni razgovarano, samo je konstatovano da je Stefanović podneo neopozivu ostavku na mesto predsednika Gradskog odbora SNS u Beogradu, napomenuo je Vučević.
Na pitanje da li treba očekivati još neke ostavke ili smene, Vučević je rekao da ne može da nagađa, jer, ponavlja, nikakve smene danas nisu bile na dnevnom redu.
 
Kako kaže, sledi Kongres stranke u oktobru, biraće se novo rukovodstvo, a prirodno je da će dolaziti do promena, koje, kaže, ne znače i smene, već posle četiri godine stranačkog rukovodstva, prirodno je da šansu dobiju neki novi ljudi.
"Konkretnije od ovoga ne mogu da kažem, ne zato što ne želim, nego zašto što nema još uvek", rekao je Vučević.
Dodao je da će se do Kongresa stranke sprovesti unutarstranački izbori na lokalnom nivou, a zatim na Kongresu, posle kojeg će biti priprema za izbore.
Da li će na Kongresu biti reči o odgovornosti stranačkih funkcionera koje je danas Vučić kritikovao, Vučević je rekao da će ta tema, kad god bude kandidovana, biti aktuelna.
"Ne mogu da vam kaže pojedinačnu raspravu na sednici, bilo je i različitih stavova, nije sve unisono, osim u onom delu da svi žele da SNS bude još snažnija zbog građana", rekao je Vučević.
Dodao je da je ponosan na članstvo u stranci, jer SNS za razliku o drugih, otvoreno priča i o problemima, i uz sve te probleme i manjkavosti SNS je, kaže, najjača stranka u Srbiji, koja je donela preporod.
"Kažemo ako neko nije dobro radio, kako to da promenimo, ali nije bio danas nikakav lov na veštice, niti se bilo ko uplašio da razgovara o bilo čijoj odgovornosti, ali postoje procedure i stranački organi", rekao je Vučević.
Nije se, kaže, dizala temperatura, pa se spustila, već je sve bilo prirodno i donekle očekivano.
"Verujem da ćemo mi za jesen spremiti mnogo ljudi koji će uključiti u stranačko rukovodstvo", rekao je Vučević.
Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović rekao je ranije danas za TV Prva da je Nebojša Stefanović podneo ostavku na mesto predsednika Gradskog odbora SNS u Beogradu.
Kako je preneo Tanjug, Đukanović je rekao da je predsednik SNS Aleksandar Vučić dobio ostavku Nebojše Stefanovića na stranačku funkciju.  
Vučić na GO SNS: Odmah da vam kažem ― neću da potpišem priznanje nezavisnog Kosova
"Ovo je pobeda demokratije", kazao je Đukanović, a preneo B92.
Upitan da odgovori da li će Stefanović ostati član vlade, s obzirom na to da je ministar odbrane, Đukanović je rekao da je još rano o tome pričati.
"Prvo da vidimo da li će se usvojiti ostavka. Možda neko kaže: 'Nebojša, mnogo si dobro radio, ostani'. Međutim, ne verujem da će se to desiti", dodao je Đukanović.
Podsetimo, jedan broj odbora SNS izjasnio se ranije za smenu Nebojše Stefanovića sa svih funkcija u državi i stranci.
Danas se održava sednica Glavnog odbora SNS, na kojoj će, prema najavama Vučića, između ostalog, biti reči i o problemima u stranci, pa se očekuje da će na sednici biti reči i o radu pojedinih ministara, ali i predsednika opština i gradonačelnika.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala