Tači angažovao još jednog bivšeg advokata Ante Gotovine

© AP Photo / Jerry LampenHašim Tači na optuženičkoj klupi u Hagu
Hašim Tači na optuženičkoj klupi u Hagu - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2021
Pratite nas
Bivši branilac hrvatskog generala Ante Gotovine, advokat Luka Mišetić, pojačao je tim za odbranu bivšeg predsednika privremenih institucija u Prištini Hašima Tačija pred Specijalnim sudom u Hagu, prenosi Reporteri.
Mišetić je do oslobađajuće presude branio na Međunarodnom sudu za bivšu Jugoslaviju bivšeg hrvatskog generala Antu Gotovinu.
On će biti drugi advokat u Tačijevom timu koji je umešan u Gotovininu odbranu, pošto je pre nekoliko dana Greg Kiho, takođe bivši advokat hrvatskog generala, imenovan za zamenu za Dejvida Hupera.

Kiho je tražio Mišetića

Upravo je Kiho tražio imenovanje Mišetića u svom odbrambenom timu koji će mu biti glavni saradnik. Po podnošenju zahteva, Kiho je Specijalnom registru prosledio svu potrebnu dokumentaciju Mišetića, koji je odmah akreditovan na spisak advokata odbrane koji zastupaju stranke u Specijalnom sudu.
Dva aneksa o Mišetićevom imenovanju za Tačijev tim odbrane nisu objavljena jer sadrže poverljive informacije.
Mišetić je rođen i odrastao u Čikagu, SAD. Njegovi roditelji su bili hrvatski imigranti iz zapadne Hercegovine u blizini Ljubuškog (danas deo Bosne i Hercegovine), piše lajmi.net.
Mišetić je prvi put posetio Hrvatsku kada je imao 16 godina, 1986. godine, a hrvatski jezik je naučio od porodice.

Postao poznat po odbrani Furundžije

Mišetić je član Advokatske komore Čikaga, Advokatske komore MKSJ-a i Advokatske komore države Ilinois, a 1999. godine je izabran među 12 najperspektivnijih advokata u Čikagu.
Dobio je međunarodnu pažnju dok je branio bosanskog Hrvata Antu Furundžiju 1999. godine. Bio je najmlađi advokat ikada koji je branio slučaj pred međunarodnim krivičnim sudom.
Pripremajući Furundžijinu odbranu u hotelu „Šeraton Zagreb“, sastao se sa Antom Gotovinom. U oktobru 2001. godine postao je njegov advokat, sve do puštanja Gotovine na slobodu novembra 2012. godine, preneo je Kosovo onlajn.
Takođe, zastupa klijente u međunarodnim arbitražnim predmetima pred Stalnim arbitražnim sudom u Hagu, kao i pred Međunarodnim centrom za rešavanje sporova.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala