Piksijeva čista emocija /video/

© Foto : FSSDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2021
Pratite nas
I legende plaču! Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, pustio je suzu u svom rodnom gradu Nišu, nakon što mu je saopšteno da postoji inicijativa da stadion Čair ponese njegovo ime.
Piksi je je u petak obišao njegov Niš, gde je u društvu gradonačelnice Dragane Sotirovski dodelio tri tone plazma keksa Javnoj predškolskoj ustanovi „Pčelica“, Zavodu za vaspitanje omladine i Domu za decu i omladinu „Duško Radović“, a kasnije se uputio put Čaira.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Piksi izabrao „orlove“ za turneju po Aziji
I tamo je doživeo neverovatno iznenađenje, posle kojeg je pokazao čistu emociju. Pošto je Draganu Stojkoviću saopšteno da postoji inicijativa da stadion ponese ime najvećeg jugoslovenskog fudbalera koji je trenutno na čelu fudbalske reprezentacije Srbije, Piksi su krenule suze radosnice, pa je od supruge Snežane morao da potraži maramice.
„Naježio sam se, najiskrenije. Nisam očekivao i zato je ta reakcija bila toliko emotivna. Mene nije sramota da zaplačem kad sam srećan. Pre svega iz razloga što taj stadion, ceo taj deo grada Čair, doživljavam kao svoj. Možda ću zvučati prepotentno, ali je tako. Tu su bili moji počeci, prvi fudbalski koraci, prve pobede. To parče terena ne može da se poredi ni sa Vemblijem, ni sa Nou Kampom, Bernabeuom, San Sirom. Ma, ni sa jednim stadionom na svetu“, izjavio je Piksi i nastavio:
„To parče trave je nešto što će mi zauvek ostati u prelepoj uspomeni, što će me pratiti celog života. I sama pomisao da jedan takav objekat sutra treba da se zove po mom imenu i to za života, je nešto neprocenjivo. Osećaj koji je apsolutno nemoguće opisati. Ponoviću ono što sam rekao gradonačelnici Niša, smatram da nisam ja toliko veći od drugih, niti sam važniji od ljudi koji su isto puno učinili za ovaj grad i za FK Radnički. Biti na pijedestalu je fascinantan osećaj. Možda i ne zaslužujem toliko čast, zbunjen sam. Ako se inicijativa bude realizovala, biće to jedna od najlepših stvari koja mi se desila u životu. Učiniće mene i moju porodicu ponosnim“, poručio je Stojković.
Usledio je aplauz prisutnih, a Piksiju je saopšteno da Niš nema veću sportsku legendu od njega i da je ta inicijativa jedna potpuno normalna stvar, što se može videti na videu ispod.
Podsetimo, Dragan Stojković je prve fudbalske korake napravio na pomenutom Čairu na koji je peške dolazio kao klinac.
„Bio sam mlad, ali znam da sam dao svoj poslednji atom snage za ovaj grad i tim. Treneri su mi govorili da stanem, a meni nije bilo jasno zašto. Bio sam klinac koji je dolazio peške od kuće do Čaira, a danas se srećom vreme promenilo i na nama je da deci omogućimo što bolje uslove za rad, da ne bude kao što je bilo nekada“, zaključio je kormilar „orlova“.
► Šta je Terzić otkrio u razgovoru s medijima?
► Sputnjik sport – Miljanov korner: Dvoglava aždaja zvana FSS – ko će uzeti mač da ih „odseče“?
► Ibrahimović izbegao trogodišnju suspenziju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala