Partizan bez problema, Čačak slavi 16-godišnjaka! /video/

© Foto : ABA / KK Partizan / Dragana StjepanovićKošarkaši Partizana
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2021
Pratite nas
Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale Superlige Srbije pobedom od 2-0 u seriji protiv zemunske Mladosti, dok je Borac iz Čačka eliminisao FMP fenomenalnom partijom 16-godišnjeg Đorđa Ćurčića.
Partizan je na formalnom gostovanju Mladosti, u meču koji se igrao na domaćem terenu crno-belih u dvorani „Ranko Žeravica“, bio bolji rezultatom 94:84.
Izabranici Aleksandra Matovića su bili ubedljivi i u prvom meču, pa su se tako maksimalnim rezultatom plasirali u polufinale Superlige, gde ih očekuje serija sa Mega Bemaksom, koja je u dva susreta izbacila novosadsku Vojvodinu.
Najbolja ekipa KLS-a je uspevala da parira Partizanu sve do sredine druge deonice, kada je usledila serija crno-belih, koji su na poluvreme otišli sa +9.
​Iako je Mladost uspela da u jednom trenutku treće deonice priđe na samo pet poena razlike, Partizan je taj napad odbio, vratio dvocifrenu prednost i mirno priveo meč kraju.
Najbolji akter pobedničkog sastava bio je Uroš Trifunović sa 19 poena. Dušan Miletić i Džošua Perkins su imali po 14, dok je Aleksa Stepanović ubacio 11 poena.
Trej Dreksel, doskorašnji as Mladosti, na terenu je proveo pet minuta i za to vreme ubacio tri poena, uz dva skoka.
Na drugoj strani istakao se Martins Igbanu sa 20 poena, dok ga je sjajno pratio Stefan Gombol sa 19. Aleksandar Aranitović je dodao 12, dok je Predrag Prlja imao 11 poena.
​Dan u Superligi Srbije je, međutim, obeležio Borac iz Čačka, koji je savladao FMP na domaćem terenu sa 92:85 i plasirao se u polufinale, jer je prethodno bio bolji i u Železniku.
Srpsku košarkašku javnost oduševila je partija mladog Đorđa Ćurčića, igrača rođenog 2005. godine, koji je sa dve trojke u završnici presudio Panterima iz Železnika.
Najbolji u Borcu bili su Čarapić i Nerandžić sa po 16 poena, dok drugoj strani nisu pomogli 27 poena Pecarskog i 21 poen i 13 skokova Nenadića.
Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Edin Enciklopedija (@edinenciklopedija)

Zvezda pobedila Budućnost i osvojila ABA ligu u paklu Pionira!
Pojačate sebe i oslabite protivnika – jednim potezom: „Nerealan osećaj, ali to je biznis“ /video/
Bogdanović loše krenuo, pa „namestio ruku“ za novi trijumf Atlante /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala