Novak o sukobu interesa: Ako tako misle – naći ću drugi način

© Sputnik / Lola ĐorđevićNajbolji teniser sveta Novak Đoković – Beograd open
Najbolji teniser sveta Novak Đoković – Beograd open - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, uporedio je titule iz 2011. i 2021. godine – obe osvojene na ATP turniru u Beogradu.
Đoković je u subotu u popodnevnim časovima osvojio 83. titulu u karijeri, a ukupno treći u Beogradu, prvu posle deset godina.
Novak je u finalu bio bolji od Aleksa Molčana, a posle meča novinar Sputnjika pitao ga je da uporedi titule iz 2011. i 2021. godine.
„Te 2011. godine, kada sam osvojio poslednju titulu ovde, bio sam u izvanrednoj formi – tada sam bio vezao puno pobeda zaredom i bio sam deset godina mlađi, situacija i okolnosti su bile potpuno drugačije, a sada sam otac dvoje dece, ne mogu uopšte da poredim životne okolnosti. Što se tiče tenisa samog, pa mislim da je iskustvo danas na mojoj strani više, ali kada si deset godina mlađi, onda u tom nekom naletu izvanrednoj seriji pobeda koje sam imao sam verovatno igrao tenis života. Mislim da sam igao dobro ove nedelje i izgradio sebi odličnu osnovu za Rolan Garos“, rekao je Đoković.
Najbolji teniser Novak Đoković  - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2021
Kod kuće je najslađe – Đoković posle deset godina trijumfovao u Srbiji!
Đoković je poseban deo konferencije posvetio atmosferi na tribinama.
„Osećam se ponosno i zadovoljno i što sam nedelju krunisao trofejom, ali i izvanrednom atmosferom koju smo doživeli danas. To je ono što sam priželjkivao za Rolan Garos, zbog toga sam i izabrao da igram ovde, jer sam čuo da postoji šansa da bude publike. Bilo je izvanredno, osećaj je bio predivan, onaj koji sam priželjkivao. Taj osećaj koji sam danas doživeo je izuzetno pozitivan i daje mi polet za Pariz – i u igračkom smislu sam zadovoljan kako je prošla ova nedelja, kao nastavak Rima i dobre forme, a raduje mi i činjenica da sam proveo vreme sa porodicom i prijateljima, ali i da budem slobodan, jer ćemo u Parizu biti obavezani za teren i hotelsku sobu. Sve te stvari mi godine i spreman sam da doživim vrhunac forme i rezultata u Parizu“.
Novaka su mnogi napadali kako je ovo „njegov“ turnir, pošto iza njega stoji Đorđe Đoković, brat najboljeg igrača sveta.
„Doveli smo turnir ovde, a da li će i dalje biti pod našom organizacijom... Mi ni ne posedujemo turnir, već iznajmljujemo licencu, koju oni mogu da vrate. Mi radimo sa Savezom kako bismo zadržali i muški i ženski turnir, želimo da ovo bude dugoročni projekat za teniski ekosistem u Srbiji. Bitno je imati što je više moguće turnira u Srbiji. Ja, kao igrač koji je ovde odrastao, osećam odgovornost da uradim više od toga da samo pobeđujem na mečevima. Mislim da ovime doprinosim budućnosti ovog sporta u našoj zemlji. Moj brat radi sjajan posao i ponosan sam na njega. Ako neko misli da tu postoji sukob interesa, onda ću pokušati da probam da nađem drugi način. Ja to ne radim zbog biznisa, koji je naravno bitan, već mislim da je namera da se turnir dovede ovde bila kako bi rastao sport u ovoj zemlji. Postoji mnogo sukoba interesa, jer je teško reći gde ljudi podvlače liniju“, zaključio je prvi reket sveta.
Đoković „zapalio“ tribine i poslao snažnu poruku Nadalu! /video/
Kod kuće je najslađe – Đoković posle deset godina trijumfovao u Srbiji!
Đoković objasnio šta ga je „izbacilo iz takta“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala