Milanović vratio ratna odlikovanja Branimiru Glavašu

© AP PhotoBranimir Glavaš
Branimir Glavaš - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2021
Pratite nas
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović poništio je odluke o oduzimanju odlikovanja i čina Branimiru Glavašu.
Odlikovanja i čin Glavašu je 2010. oduzeo tadašnji predsednik Ivo Josipović. Tada je Glavašu oduzeto sedam odlikovanja i čin general-bojnika.
Milanovićeva odluka o prestanku važenja Josipovićeve odluke objavljena je u Narodnim novinama (NN 59/2021- 1139), a navodi se da je doneta 21. maja na predlog Državnog povereništva za odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske i to na temelju dve sudske odluke, koje predstavljaju preokret u slučajevima "selotejp" i "garaža", u kojima se Glavaš tereti za ratne zločine, preneo je Indeks.
Na odluku je reagovao i Glavaš. Na svom profilu na Fejsbuku napisao je:
“Hvala Bogu da imamo predsednika koji poštuje Ustav, zakone RH i i sudske prakse, a ne kao ona ‘kokoš’ koja je, nakon što je izgubila predsedničke izbore, pokazala srednji ‘prst’ celoj naciji.”
Glavaš je pred predsedničke izbore 2020. godine dao podršku Zoranu Milanoviću. Rekao je tada da mu se Milanović sviđa kao političar i da je uvek bio korektan prema njemu.
"Kod njega nema licemerja i laži, bilo to nekome pravo ili krivo. Ja ga kao takvog prihvatam. Smatram da je fajter i diplomat. Dakle, mangup i političar, diplomata i domoljub. Zato ima moju potporu", rekao je Glavaš tada, prenele su Novosti.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala