Krivokapić objavio snimak: Neće vam to proći /video/

© Foto : Youtube/Vlada Crne Gore/PrintscreenZdravko Krivokapić zatražio smenu ministra pravde zbog stavova o Srebrenici
Zdravko Krivokapić zatražio smenu ministra pravde zbog stavova o Srebrenici - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2021
Pratite nas
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić oglasio se ponovo nakon otvorenog pisma u kojem je optužio lidera Demokratskog fronta Andriju Mandića da stoji iza kreiranja političke zavere protiv njega. Krivokapić je objavio snimak iz Skupštine Crne, pred sastanak sa patrijarhom srpskim Porfirijem, na kojem najavljuje da je pripremljena afera protiv njega.
"Pre dva dana, nekoliko sati pred odlazak u Beograd, u odgovoru na klevete jednog od lidera DF-a, javnosti sam najavio da je pripremljena afera. I danas ponavljam: Neće vam to proći! Temeljni ugovor će biti potpisan uz narod Crne Gore koji se za njega izborio. Onako kako to i dolikuje", napisao je Krivokapić na Fejsbuku uz video-snimak.
Na snimku se čuje kako Krivokapić kaže: "Zna se zašto ste vi ovu aferu napravili, kao i aferu koja je već pripremljena - ja treba da budem izdajnik i naroda i države, i sad u zadnjem trenutku i Crkve. Neće vam to proći. To vam ja garantujem, jer istina pobeđuje".
Podsetimo, nakon posete Krivokapića patrijarhu Porfiriju u Beogradu stigla je vest da se odlaže potpisivanje Temeljnog ugovora Crne Gore sa SPC što je izazvalo mnogo reakcija.
Na nacrtu ugovora radilo se nekoliko meseci, a kako je saopšteno iz srpske patrijaršije, ugovor je trebalo da bude potpisan pre dva u patrijaršijskom dvoru u Beogradu. Međutim, crnogorski premijer Zdravko Krivokapić u Beograd je, umesto da potpiše ugovor, došao sa dva zahteva: da se potpisivanje ugovora odloži do 30. oktobra, godišnjice upokojenja mitropolita Amfilohija, kada bi ugovor bio potpisan na Cetinju i da za mitropolita crnogorsko-primorskog bude izabran episkop Joanikije. 
Andrija Mandić  - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2021
Mandić odgovorio premijeru: Krivokapić ruši vladu – sad konačno znamo s kim imamo posla
Iz sedišta SPC poručili su da su bili iznenađeni gestom crnogorskog premijera, a oglasio se i episkop Joanikije, koji je istakao da je od Krivokapića tražio da ugovor bude potpisan.
Iz Krivokapićevog kabineta stiglo je saopštenje nakon susreta sa patrijarhom srpskim Porfirijem, u kome se navodi da je na sastanku potvrđeno opredeljenje da Crna Gora potpiše Temeljni ugovor sa SPC, kao i da termin potpisivanja ugovora treba usaglasiti.
"Krivokapić se veoma loše poneo prema ljudima iz Crkve koji su ga uveli u politiku i direktno doveli do visokog premijerskog položaja", rekao je Andrija Mandić, jedan od lidera DF o potezu Krivokapića u Beogradu. Ubrzo je Krivokapić u otvorenom pismu optužio Mandića da stoji iza kreiranja političke zavere protiv njega
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala