SNS se ujedinila sa SPAS-om /video/

Pratite nas
Na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke u Kombank dvorani u Beogradu jednoglasno je doneta odluka o ujedinjenju te stranke sa SPAS-om Aleksandra Šapića. Ta stranka sada je formalno postala deo SNS.
Nakon što je Glavni odbor SNS doneo odluku o ujednjinjenju te stranke sa Srpskim patriotskim savezom, predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić ušao je u salu u kojoj zaseda Glavni odbor.
Šapić se zatim pridružio funkcionerima SNS i seo pored predsednika Aleksandra Vučića, koji je njemu i članovima SPAS-a poželeo dobrodošlicu.
"Želim vam mnogo uspeha, da pobeđujete i da pobeđujemo i da za Srbiju uradimo mnogo dobrih stvari", poručio je Vučić novim stranačkim kolegama.
Zatim je pročitao zajedničku deklaraciju SNS i SPAS-a, koji su potpisali Vučić i Šapić.
SNS i SPAS doneli su zajedničku deklaraciju koja predviđa dalji napredak i razvoj zemlje, mir i stabilnost, suverenitet i teritorijalni integritet Srbije, neutralnost, ekonomski rast, očuvanje nacionalnih interesa i jedinstvo, preneo je Tanjug.
Na sednici će, kako je najavio i sam predsednik SNS Aleksandar Vučić, biti govora i o planovima i programima, pre svega planu "Srbija 2025". 
Ministar odbrane Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2021
Vučić o ostavci Nebojše Stefanovića
Zatim, na dnevnom redu biće aktuelna politička situacija  i priprema za Skupštinu stranke.
"Danas imamo dosta posla i važno je da to pokušamo da uradimo na efiksan način", rekao je Vučić.
Sednici Glavnog odbora prisustvuje 651 član.
Vučić je ranije rekao da će na Glavnom odboru biti reči i o problemima u stranci, pa se očekuje da će na sednici biti reči i o radu pojedinih ministara, ali i predsednika opština i gradonačelnika.
Jedan broj odbora SNS izjasnio se za smenu Nebojše Stefanovića sa svih funkcija u državi i stranci, dok se u medijima navodi da su neki odbori izrazili nezadovoljstvo i radom ministara Zlatibora Lončara i Marije Obradović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala