Vučićeva poruka ambasadoru Rusije: Teški dani pred Srbijom

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas ambasadoru Rusije Aleksandru Bocan-Harčenku za nove dopremljene količine vakcina Sputnik Ve, koje su odmah uključene u proces vakcinacije u našoj zemlji. Govoreći o planiranom nastavku dijaloga Beograda i Prištine, Vučić je rekao da su teški dani pred našom zemljom.
On je dodao da će u Briselu uložiti mnogo energije da, kao i u svakoj prilici, štiti državne i nacionalne interese Srbije, boreći se za kompromis, saopštila je pres služba predsednika.
Bocan-Harčenko je potvrdio aktivnu podršku Rusije radi odbrane normi međunarodnog prava i, time, teritorijalnog integriteta Srbije. Dvojica sagovornika su se saglasili da su politika mira i saradnje od najvećeg značaja za dalji razvoj Zapadnog Balkana.
Vučić i Harčenko su razmotrili napredak ekonomske saradnje Srbije i Rusije i istakli da zajednički infrastrukturni projekti, kao i projekti u oblasti energetike, prate planiranu dinamiku i da će po završetku umnogome doprineti ekonomskom napretku naše zemlje, kao i kvalitetu života građana.
Vučić i Harčenko su razgovarali i o narednim bilateralnim kontaktima zvaničnika dveju zemalja, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala