Briljantni Micić srušio ruskog giganta za finale Evrolige!

© Foto : fiba.basketballReprezentativac Srbije Vasilije Micić
Reprezentativac Srbije Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Pratite nas
Košarkaši Anadolu Efesa plasirali su se u finale Evrolige pobedom nad moskovskim CSKA – 89:86. Srpski košarkaš Vasilije Micić odigrao je sjajan meč i bio je među najzaslužnijima za trijumf istanbulske ekipe u polufinalu Fajnal fora u Kelnu.
U prvom polufinalu viđena je velika drama pošto je Efes za veoma kratak period ispustio 20 poena prednosti. Činilo se da će ekipa Ergina Atamana rutinski pobediti Moskovljane, ali opustili su se i iskusan tim CSKA uspeo je da se vrati u poslednjim minutima meča.
Nikita Kurbanov pogodio je oba slobodna bacanja na minut do kraja i u tom trenutku Efes je imao samo pola koša prednosti, 87:86. U narednom napadu Efes nije uspeo da iskoristi napad i na 30 sekundi do isteka vremena CSKA je imao napad za vođstvo. Vasilije Micić nije igrao poslednja tri minuta pošto je dobio peti faul u 37. minutu utakmice.
Ruska ekipa nije uspela da realizuje napad, trojke su promašili Klajburn i Hiliard, i morali su da prave faul. Na osam sekundi do kraja fauliran je Šejn Larkin koji je pogodio samo jedno bacanje (88:86), pa je CSKA imao napad za produžetak ili pobedu.
Vil Klajburn imao je šut za pobedu, ali je promašio i trijumf je otišao u ruke istanbulske ekipe.
Micić, MVP aktuelne sezone elitnog evropskog klupskog košarkaškog takmičenje, odlično je ušao u utakmicu postigavši sedam poena u prvoj četvrtini. Saigrači su ga pratili, te je Efes posle prve četvrtine imao deset poena prednosti – 25:15.
Ergin Ataman, trener „pivara“, držao je non-stop Micića u igri, a izveo ga je samo na osam sekundi kako bi se srpskom ukazala pomoć nakon što je dobio nezgodan udarac u stomak. Na sreću nije se radilo o ozbiljnoj povredi, te se brzo vratio na teren.
Moskovljani se držali na deset poena zaostatka, međutim, poenima Sertača Šanlija i Šejna Larkina ekipa iz Istanbula je uspela da se još više odvoji i dođe do +16, 49:33.
Vil Klajburn držao je CSKA u igri i sa četiri poena zaredom postavio je konačnih 37:49 posle dvadeset minuta igra. Micić je imao 14 poena u prvom periodu igre, dok je Klajburn predvodio protivnika sa poenom više.
Treća četvrtina krenula je sa šest poena zaredom Micića, te je Efes odjednom od +12 došao do 18, 55:37. Nastavila je ekipa iz Istanbula sa sjajnom igrom, prednost je rasla, ali CSKA se nije predavao i serijom 9:2 vratio se na koliko-toliko pristojnih -16, 55:71.
Dobru igru s kraja treće deonice, ekipa Dimitrisa Itudisa prenela je u četvrtu, te je posle trojke Ivana Uhova razlika bila jednocifrena – 66:75.
Žargonski rečeno „ušla je voda u uši“ igračima Efesa i CSKA je iz poseda u posed topio prednost protivnika. Klajburn je igrao sjajno, priključio mu se i Danijel Heket, i odjednom imali su samo tri poena zaostatka, 80:83.
Micić je igrao sjajan meč, ali ga je završio na tri minuta do kraja nakon što je napravio peti faul. Utakmicu je završio sa 25 poena i šest asistencija.
Do kraja utakmice viđena je velika drama koju smo opisali na početku teksta, te je Efes zasluženo obzbedio plasman u finale. U drugom polufinalu sastaju se Olimpija Milano i Barselona.
Pravila ne važe za sledbenika Hilari Klinton
Zvezdin vetar u leđa pred meč sezone – ko će na tron Jadrana? /video/
Dominacija kakvu Evropa ne pamti – Micić je najbolji!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala