U Republiku Srpsku stiglo još 25.000 doza vakcina „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Magda Gibelli / Uđi u bazu fotografijaPakovanje ruske vakcine protiv kovida "Sputnjik Ve"
Pakovanje ruske vakcine protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Pratite nas
U Republiku Srpsku stiglo je novih 25.000 doza vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) protiv virusa korona.
Reč je o prvoj komponenti vakcina koje će, nakon procedure kontrole kvaliteta serije u Agenciji za lekove i medicinska sredstva BiH, biti distribuirane zdravstvenim ustanovama širom Republike Srpske za nastavak procesa imunizacije stanovništva protiv virusa korona, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.
Vakcine su dopremljene u prostorije uvoznika, preduzeća „Krajinagrup“ u Banjaluci, a isporuci je prisustvovao i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.
„Važno je da imamo kontinuitet u isporuci kako ovih vakcina, tako i vakcina drugih proizvođača, kako bi proces vakcinacije stanovništva mogao da se odvija nesmetano i da se dodatno ubrza“, rekao je Šeranić.
Prema najavama proizvođačima, uskoro bi trebalo da budu dopremljene i nove količine druge komponente vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), dodao je on.
Šeranić je podsetio da je u prethodnom periodu u Republiku Srpsku dopremljeno ukupno 74.300 doza prve i druge komponente ruskih vakcina.
Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, do sada je u RS prvu dozu vakcine protiv virusa korona primilo više od 88.000 stanovnika, dok je kompletno vakcinisano oko 32.000 ljudi, preneo je portal RTRS.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala