Šojgu pokazao Putinu maketu novog vojnog muzeja /video/

© Sputnik / Sergeй Ilьin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i ministar odbrane Sergej Šojgu
Predsednik Rusije Vladimir Putin i ministar odbrane Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu predstavio je predsedniku Vladimiru Putinu maketu Glavnog muzeja Oružanih snaga koji bi trebalo da bude izgrađen u podmoskovskom parku „Patriot“.
„Ovde će biti izloženi artefakti, redute, oružje, topovi, kostimi, zastave – sve što danas imamo. Samo malokalibarskog oružja iz različitih ratova u skladištima ima 43 hiljade, različitih cevi“, rekao je ministar.
Prema njegovim rečima, planirano je da se u muzeju izloži oko 740 hiljada eksponata koji se čuvaju u različitim skladištima. Šojgu je takođe zamolio predsednika da podrži projekat.
On je istakao da će površina muzejskog kompleksa biti skoro 150 hiljada kvadratnih metara, a sam muzej biće urađen u obliku zvezde. U svakom od krakova zvezde će se prikazivati istorijske vrednosti iz vremena Borodinske bitke, odbrane Brestovske tvrđave, Bitke za Staljingrad i Bitke za Kulikovo. Teme muzeja će se menjati svakih šest meseci.
Novi vojni muzej neće imati nikakve veze sa već postojećim Centralnim muzejom Oružanih snaga Rusije, niti će biti njegov ogranak. Glavni muzej biće nezavisna institucija sa sopstvenom kolekcijom eksponata i vojnih predmeta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala