Šeik bacio rukavicu u lice Romanu Abramoviču

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaRoman Abramovič
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Pratite nas
Vlasnik Mančester sitija, šeik Mansur bin Zajed al Najan, finansiraće putne troškove svojih navijača u Porto na finale Lige šampiona koje njegov tim igra protiv Čelsija. Navijači na društvenim mrežama navode i Romana Abramoviča na sličan potez u svetlu dodvoravanja simpatizerima nakon šoka kom su bili podvrgnuti projektom Superlige Evrope.
Nekoliko nedelja nakon što je Siti istupio iz projekta Superlige Evrope, vlasnik kluba iz Mančestera rešio je da na još jedan način privoli navijače tako što će snositi troškove njihovog putovanja u Portugal.
Navijači Mančester sitija i Čelsija otputovaće u Porto 29. maja kako bi pružili podršku svojim timovima na sveengleskom finalu nakon što je Istanbul zbog loše epidemiološke situacije drugi put za redom ispustio domaćinstvo u meču odluke najelitnijeg evropskog fudbalskog takmičenja.
Čini se da će jedna polovina od 12.000 engleskih navijača, koliko se očekuje na Stadionu Dragao, imati nešto više novca u svojim džepovima pošto je šeik Mansur objavio da će finansirati put za svih 6.000 navijača njegovog kluba.
Ovaj potez je usledio nakon spekulacija da će trava Vemblija biti teren na kom će se susresti dve najbolje evropske ekipe, a koje su ubrzo pale u vodu jer je UEFA u saradnji sa Vladom Velike Britanije odlučila da takva ideja nije izvodljiva zbog pravila karantina za pomoćno osoblje, medije i VIP goste.
Ta vest naišla je na razočarenje fanova Sitija, ali šeik Mansur, koji se smatra najbogatijim vlasnikom jednog fudbalskog kluba na svetu, rekao je da će troškovi odlaska u Portugal ovaj put ići „na njega“.
„Pep (Gvardiola) i njegov tim su imali izvanrednu sezonu, i njihovo dostizanje finala Lige šampiona nakon veoma izazovne godine predstavlja istorijski trenutak za klub“, rekao je on dodajući:
„Stoga je izuzetno važno da što je više moguće navijača prisustvuje ovoj specijalnoj utakmici. Posebno oni koji su toliko dugo podržavali Mančester siti, i tokom dobrih i tokom loših dana“.
Međutim, neki navijači dočekali su ovaj potez kao ciničan trik da se utiče na podršku klubu nakon izuzetno nepopularnog poteza iz aprila kada su čelnici Mančester sitija jednostrano odlučili da uvuku višestrukog šampiona Premijer lige u omraženi projekat evropske Superlige.
Mančester siti je nakon Čelsija bio prvi engleski klub koji se povukao iz ove nepopularne zamisli koja je navukla gnev medija i obožavalaca fudbalske igre, a pojedini navijači poslednji potez šeika Mansura vide kao jeftin trik da ih natera da zaborave na nedavni „nož u leđa“.
Zanimljiva je i objava jednog navijača koji se fokusirao na vlasnika Čelsija, Romana Abramoviča, pitajući se da li će se i Rus odlučiti da bude darežljiv pred finale Lige šampiona:
„Tvoj potez, Abramoviču“, napisao je on.
Slovenac se ne plaši pretnji – UEFA krenula u proces isključenja „odmetnika“
Spektakl posle haosa navijača: Liverpul jači od Mančestera u meču sa šest golova /video/
Rusija je naučila jednu izreku iz Srbije – uz ovacije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala