Šaras i Mirotić slave Amerikanca – Micov bez finala Evrolige! /video/

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaNikola Mirotić
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Pratite nas
Košarkaši Barselone plasirali su se u finale Evrolige pobedom nad Olimpijom iz Milana 84:82. Koš za pobedu postigao je Amerikanac Kori Higins.
U Kelnu gledali smo fenomenalan polufinalni duel u kom su odlučile sitnice. Kevin Panter, koji je odigrao sjajan meč, nije uspeo da pogodi za vođstvo na 10 sekundi do kraja, te je katalonski klub imao šansu za pobedu.
Lopta je bila u rukama Korija Higinsa i Amerikanac je, što rekli u Sjedinjenim Američkim Državama, isporučio. Pogodio je za pobedu i Barsa će u velikom finalu igrati protiv Efesa koji je pobedio CSKA.
View this post on Instagram

A post shared by Uncle Screw (@uncle.screw)

Utakmica je bila veoma turbulentna pošto su se ekipe konstantno smenjivale. Prvo poluvreme pripalo je ekipi Šarunasa Jasikevičusa, međutim, u trećoj četvrtini na terenu gledamo smo samo „manekene“.
Milano je igrao sjajno, treći period dobio je 29:16 i utisak je bio da je momentum na njihovoj strani. Tokom četvrte četvrtine bilo je veoma napeto i očekivao se dramatičan finiš.
Reprezentativac Srbije Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Briljantni Micić srušio ruskog giganta za finale Evrolige!
I, dramatičnije od ovoga nije moglo. Panter je na 1:44 do kraja pogodio trojku za 82:82, te su u narednim posedima ekipe imale podjednake šanse za pobedu.
Milano se mnogo ispromašivao, a ključni koš nije uspeo da pogodi bivši košarkaš Crvene zvezde (Panter). Lepo je izgradio poziciju, ali na deset sekundi do isteka vremena nije uspeo da pogodi trojku.
Barsa je brzo krenula u napad i Kori Higins uspešno ga je realizovao.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Mirotić sa 21 poenom, Kalates je postigao 17, ali se i povredio, te ćemo videti kakav je njegov status za finale. Kod Milana Panter je postigao 23, Micov 14, Šilds 13, a Rodriges je postigao 11.
Veliko finale igra se u nedelju u 20.30.
Briljantni Micić srušio ruskog giganta za finale Evrolige!
Zvezda pobedila Budućnost i osvojila ABA ligu u paklu Pionira!
Pravila ne važe za sledbenika Hilari Klinton
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala