Ruski ministar potvrdio: Vakcina „Sputnjik Ve“ bezbedna za trudnice

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaVakcina „Sputnjik Ve“ registrovana u 70 zemalja
Vakcina „Sputnjik Ve“ registrovana u 70 zemalja - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Pratite nas
Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško izjavio je za Sputnjik da su dobijeni podaci da je vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) bezbedna za trudnice.
„Već smo dobili podatke o bezbednosti vakcine za trudnice“, rekao je Muraško i dodao da se trenutno unose izmene u uputstvo o primeni za ovu kategoriju pacijenata.
On je dodao da će klinička ispitivanja vakcine za decu trajati do četiri meseca, dok bi ona za trudnice trebalo da budu nešto ranije završena.
Ruska vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Putin: Rusija je jedina zemlja koja daje tehnologiju za proizvodnju vakcine
Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.
Vakcina „Sputnjik Ve“ registrovana je u 70 zemalja sa ukupnom populacijom većom od 3,2 milijarde. Efikasnost vakcine iznosi 97,6 odsto na osnovu analize podataka o 3,8 miliona vakcinisanih državljana Rusije, što je više od podataka koje je prethodno objavio medicinski časopis „Lanset“ (91,6 odsto).
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala