Radunović: Krivokapićev potez štetan, nepotreban i nepristojan prema SPC

© REUTERSSlaven Radunović
Slaven Radunović - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Pratite nas
Šef kluba poslanika Demokratskog fronta Slaven Radunović ocenio je da su poseta crnogorskog premijera Krivokapića Beogradu i njegov razgovor sa patrijarhom Porfirijem bili štetni, nepotrebni i nepristojni prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi.
Radunović je za portal „Dan“ izjavio da mu je prosto neverovatno da je premijer otišao u Patrijaršiju i objavio da saopštava mišljenje verujućeg naroda Crne Gore da episkop Joanikije treba da bude mitropolit, istovremeno zahtevajući odlaganje potpisivanja Temeljnog ugovora za 30. oktobar.
Njegova Svetost Patrijarh srpski Porfirije - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Patrijarh iznenađen i zabrinut za SPC u Crnoj Gori: Saopštenje Crkve posle posete Krivokapića
„To je takav događaj da ga je teško komentarisati. Krivokapić se direktno umešao u unutrašnje stvari crkve i rad Svetog arhijerejskog sabora. Uradio je nešto što se ne radi i što mu ne pripada. To je ogromna greška, koja će izazvati ozbiljne političe posledice u Crnoj Gori. Namerno kažem političke posledice, jer je Krivokapić to uradio iz političkih razloga“, rekao je Radunović.
On je mišljenja i da će Krivokapićev nastup u Patrijaršiji izazvati i velika politička pomeranja u Crnoj Gori.
„Preterao je. Do sada smo tolerisali njegov odnos prema skupštinskoj većini koja mu je dala mandat da bude premijer. Sada je pokušao da uruši i autoritet crkve, namećući svoja rešenja. Naravno za sve ovo on nema nikakvu podršku Demokratskog fronta“, poručio je Radunović.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala